«Перед остаточним прийняттям в експлуатацію дороги проводиться аудит», - Олег Береза

  • 21.03.2017, 10:17
  • Ганна П’єх
За словами Олега Берези, директора ЛКП «Львівавтодор», дорога передається в експлуатацію лише тоді, коли будуть виправлені недоліки, які могла зафіксувати комісія з перевірки.

Щодо доріг, замовником ремонтних робіт на яких був ЛКП «Львівавтодор», вже почали проводити аудит.

«По наших дорогах ми вже почали аудит. Дорога передасться нам в експлуатацію лише тоді, коли будуть виправлені недоліки, які зафіксувала комісія з перевірки. У нас це перевіряє французький інженер, який підписує рахунки. Є багато допрацювань, які ми не завершили минулого року. Тому недоліки, які були виявлені минулого року будуть виправлені у 2017 році», - поділився Олег Береза, директор ЛКП «Львівавтодор».

За його словами, найбільшим ворогом доріг є вода і понаднормова експлуатація. Якщо забрати з дороги воду і слідкувати за правильною експлуатацією, то проблем зі станом доріг було б значно менше.

«Дороги, де не проводився капітальний ремонт, в поганому стані. З кожної дороги потрібно вивести воду. Також ми отримали в спадок дороги, які не буди розраховані на таку експлуатацію, яка здійснюється на сьогоднішній день у Львові. На тих вулицях постійно стоїть вода, бо коли вони будувалися, ніхто не думав про систему водовідведення.

Якщо взяти, до прикладу, вул. Зелену, там на деяких ділянках, по кілометру, немає водовідведення. Зрозуміло, що ця ділянка дороги буде сипатися і ніякі ямкові ремонти не допоможуть. Тому треба крок за кроком, проводити капітальні ремонти доріг, встановлювати систему водовідведення і слідкувати за експлуатацією. Така реформа довга в часі і потребує значних коштів», – додав Олег Береза.

«Щодо об’єктів, замовником яких є департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, то по перехідних об’єктах остаточне прийняття в експлуатацію, підписання остаточних актів супроводжується виїздом на місце комісії для перевірки і протокольного рішення. Також спостереження за ремонтними роботами постійно здійснює технагляд. Тому, весь необхідний контроль за якістю виконання ремонту доріг буде проведено», - розповів Олександр Одинець начальник управління інженерного господарства ЛМР.