До уваги керівників підприємств харчової і переробної промисловості, ресторанного господарства та торгівлі продовольчими товарами

На виконання протоколу № 11 засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 05.09.2018 підприємствам харчової і переробної промисловості, закладам ресторанного господарства та продовольчої торгівлі Вам необхідно забезпечити виконання комплексних заходів з профілактики захворювання на вірусний гепатит, А серед населення м. Львова на 2018−2023 роки, а саме:

  • Забезпечити незнижувальний запас миючих та дезінфікуючих засобів на підприємствах харчової промисловості, об’єктах громадського харчування, торгівлі;
  • Проводити відомчий лабораторний контроль за готовою продукцією і сировиною згідно з вимогами нормативних документів;
  • Вжити заходів щодо дотримання вимог санітарно-гігієнічного режиму під час обслуговування масових заходів (ювілеїв, весілля тощо), недопущення спалахів ГКІ, у тому числі гепатиту А, пов’язаних з продукцією підприємств громадського харчування та харчової промисловості;
  • Забезпечити харчопереробні підприємства, заклади громадського харчування і торгівлі питною водою гарантованої якості. Забезпечити проведення профілактичного очищення (весна, осінь) і дезінфекції власних водних джерел, резервуарів чистої води та водонапірних ємностей;
  • Забезпечити дотримання технології виробництва харчових продуктів, впровадження на потужностях постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках; проведення періодичного лабораторного контролю безпечності та якості випущеної продукції у відповідності до вимог нормативно-технічної документації на неї лабораторіями харчопереробних підприємств, а також відповідними акредитованими лабораторіями на договірній основі;
  • Забезпечити проходження працівниками, які здійснюють виробництво, транспортування та обіг харчових продуктів, водоочисних споруд, профілактичних медичних оглядів відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.05.2001 № 559 та діючих наказів МОЗ України"
  • Забезпечити проведення гігієнічного навчання працівників, зайнятих виробництвом, обігом харчових продуктів, та перевірку рівня їх гігієнічної грамотності з періодичністю, встановленою оператором ринку.

За додатковою інформацією варто звертатися в Львівське міське управління Держспоживслужби у м. Львові — вул. Промислова, 9Б, тел.261−36−90, 242−03−07.