18 квітня - 24 квітня 2018 року

1. 18 квітня о 15.22 год. у м. Львові, вул. Вернадського, б/н (поблизу стадіону «Арена Львів») під час прогулянки мешканцем виявлено ймовірно 22 артилерійських снаряди часів 2 світової війни.

Місце події огороджене, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявленого вибухового предмету.

2. 18 квітня о 12:43 год. надійшло повідомлення про те, що в м. Львові по  вул. Стрийська, 45 (Сихівський район) на території ЗАТ «Завод комунального транспорту», працівником підприємства під час обходу території було виявлено картонну коробку із 15 скляними капсулами в якій знаходилась речовина сріблястого кольору ззовні подібна на ртуть. Працівник підприємства вилучену ртуть у кількості близько 200 гр. передав в Управління з надзвичайних ситуацій та захисту населення Львівської міської ради встановленим порядком.

3.  19 квітня о 10.10. год. орієнтовно на вул. Стрийська, 244 (Т-подібне перехрестя Стрийська – М.Масимовича) водій рейсового маршруту Львів-Сколе 1981 року народження (автобус БАЗ А-079.19 «Еталон», ВС-98-58-НА) скоїв наїзд на невстановлену особу (жінку) віком приблизно до 60 років), яка перебігала дорогу у невстановленому місці. Смерть наступила до приїзду бригади швидкої медичної допомоги.

Обставини події встановлюється.

4. 19 квітня о 12.37 год. від чергового Управління СБУ у Львівській області на Головне управління НП у Львівській області надійшла інформація, про отримане анонімне повідомлення, що у м. Львові за адресами – вул. Героїв УПА, 73, – Бізнес-центр "Таурус" (Франківський район), вул. Промислова, 52 – Бізнес-Центр "Український капітал" (Шевченківський район), вул. Богдана Хмельницького, 176 – Бізнес центр "Lemberg" (Личаківський район), закладено вибухові пристрої.

Вимог, виконання яких могло б відвернути вибухи, не висувалось.

На місці події, вул. Героїв УПА, 73 – Бізнес-центр "Таурус", працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з "Планом дій …" в складі 23 чол. та 6 одиниць техніки. На час обстеження з приміщень будівлі виведено 150 осіб. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

Працівниками Франківського відділу ГУ НП у Львівській області, спеціалістами вибухово-технічного управління ГУ НП у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень бізнес-центру та прилеглої території.

О 13.50 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не було виявлено.

На місці події, вул. Богдана Хмельницького, 176 – Бізнес-центр "Lemberg", працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з "Планом дій …" в складі 30 чол. та 9 одиниць техніки. На час обстеження з приміщень будівлі виведено близько 250 осіб. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

Працівниками Личаківського відділу ГУ НП у Львівській області, спеціалістами вибухово-технічного управління ГУ НП у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщення бізнес-центру та прилеглої території.

О 14.55 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не було виявлено.

На місці події, вул. Промислова, 52 – Бізнес-Центр "Український капітал", працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з "Планом дій …" в складі 29 чол. та 9 одиниць техніки. На час обстеження з приміщень будівлі виведено близько 500 осіб. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

Працівниками Шевченківського відділу ГУ НП у Львівській області, спеціалістами вибухово-технічного управління ГУ НП у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщення бізнес-центру та прилеглої території.

О 16.05 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не було виявлено.

Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

5. 19 квітня о 20:22 год.,  у м. Львові по вул. Академіка Гнатюка, 17 кв. 28 (Галицький район, ЛМКП «Айсберг») у власній квартирі (квартира обладнана газовою колонкою)  отруїлися, ймовірно, чадним газом 2 особи, з них одна дитина

Працівниками ПАТ “Львівгаз” з 21:15 год. припинено газопостачання до квартири. Причини події встановлюються.

6. 21 квітня о 15:02 год., у м. Львові на вул. Вишинського, 3, (Личаківський район, ЛКП «Госпподар») у квартирі, на другому поверсі 3-х поверхового будинку 2 особи отруїлися, ймовірно, чадним газом та у стані середнього ступеня важкості госпіталізовані в ОКЛ.

Працівниками ПАТ “Львівгаз” з 17:35 год. тимчасово припинено газопостачання до квартири. Обставини події встановлюються.

7. 22 квітня близько 04:15 год., у м. Львові на вул. Шевченка (район Рясне -1) водій автомобіля марки «Лексус», 1984 року народження, мешканець с. Кожичі Яворівського району, здійснив зіткнення з приватним мікровтобусом без пасажирів, яким управляв водій, 1986 року народження, мешканець м. Львова. Внаслідок ДТП водій автомобіля «Лексус» від отриманих травм помер в реанімаційному відділенні ЛШД, водій мікроавтобуса з травмами у стані середнього ступеня важкості госпіталізований у ЛШД.

Обставини події встановлюються.

8. 21 квітня о 09:39 год., у м. Львові під час проведення робіт в парку ім. Папи Римського II, неподалік пр. Червоної Калини, 58 працівником ЛКП «Львів» було виявлено предмети, ззовні подібні до патронів від стрілецької зброї часів другої Світової війни (40 шт. патронів та 113 куль ). Виявлені предмети вилучені співробітниками вибухотехнічної лабораторії НП.

9. 24 квітня о 09:36 год. в м. Львові по вул. Танячкевича, 5 (Сихівський район) в квартирі №11 яка знаходиться на третьому поверсі триповерхового житлового будинку виникла пожежа. На місці  пожежі виявлено тіло Яременка Олександра Михайловича, 1964 року народження. Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 15 м². Пожежу ліквідовано о 10:21 год.

Причини події встановлюються.

18 квітня в м. Львові по вул. Роксоляни, 59 (Залізничний район) на відкритій території, вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 0,1 га. Пожежу своєчасно ліквідовані пожежно-рятувальними підрозділами ГУ ДСНС у Львівській області.

19 квітня в м. Львові по вул. Гайовської, 44, (Залізничний район) на відкритій території, вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 0,005 га.

20 квітня в м. Львові по вул. Гайовської, 44, (Залізничний район) на відкритій території, вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 0,1 га.

22 квітня у м. Львові по вул. Роксоляни, 59, (Залізничний район) на відкритій території вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 0,04 га. Протягом 22 квітня горіння ліквідовано.

23 квітня у м. Львові по вул. Гайовської, 44 (Залізничний район) на відкритій території торфополя вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 0,1 га. Протягом 23 квітня горіння ліквідовано.

24 квітня у м. Львові по вул. Гайовської, 44 (Залізничний район) на відкритій території торфополя вогнем знищено торф окремими осередками на площі 0,022 га.