Для школярів Львова провели перший практичний урок на ЛКП «Лев»

  • 18.11.2016, 18:33
  • Лілія Кузік
50 учнів-семикласників Спеціалізованої школи І-ІІІ-го ступенів №15 з поглибленим вивченням англійської та французької мов відвідали Львівське комунальне підприємство «Лев» у межах проекту «Маленький принц. Львів, що любить тварин». 17 листопада відбувся перший урок безпосередньо на території підприємства, де діти побачили, як працює підприємство, дізналися, як коти і собаки стають безпритульними і як цьому можна завадити.

У межах унікального освітньо-пізнавального проекту, що відбувається вперше у Львові, школярі вчаться доброго ставлення до тварин, любові, співчуття та розуміння відповідальності за домашніх улюбленців: для них проводять 3 уроки в класі та один – практичний, безпосередньо на території «Лева». «Маленький принц. Львів, що любить тварин» – проект, який Львівське комунальне підприємство «Лев» разом з друзям і партнерами реалізує для 16 навчальних закладів міста. Згодом цей проект стане обов’язковим для усіх шкіл Львова.

 Першими ЛКП відвідали 50 учнів 15-ої школи разом з вчительками Ганною Граб та Аллою Василевською.

 Як зазначає директор ЛКП «Лев» Оксана Кошак, діти дуже задоволені можливості поспілкуватися з собаками. На території ЛКП «Лев» вони побачили, як працює кожен підрозділ підприємства, оглянули автомобіль та засоби відлову, карантин, кухню для приготування їжі для тварин, клініку та грумінг, вольєри та поспілкувалися з підопічними підприємства.

«Після такого незвичного уроку діти розповідали про два висновки: вони жаліють безпритульних собак та хочуть забрати усіх додому. Після таких уроків діти точно не будуть безвідповідальними у ставленні до чотирилапих… Звісно, особливо важливо боротися з наслідками людської безвідповідальності, але ще важливіше передбачати проблему, закладаючи це відповідальне ставлення з дитинства. Це – стратегічна місія, яка допоможе досягнути цілі – аби тварини не ставали безпритульними», - каже Оксана Кошак.

 З її слів, саме емоційна складова при реальному спілкуванні є чи не найсильнішим фактором.

 «У нас діти з великим здивуванням бачать породистих чи зовсім крихітних собак, не розуміючи, як таких малюків їхні колишні господарі прирекли на життя на вулиці. Багато з школярів виявили бажання стати господарями для наших підопічних та обговорять цю тему вдома з батьками, разом переглянуть рубрику «Прихистіть» на нашому сайт lkplev.com. Інші ж пообіцяли стати волонтерами та приходити на прогулянки з нашими собаками разом зі своїми родинами», - додала директор ЛКП «Лев».

Нагадаємо, автором ідеї проекту «Маленький принц» є компанія «Кормотех». А його реалізація стала можливою завдяки взаємодії управління освіти Львівської міської ради, Навчально-методичного центру освіти м. Львова, ГО «Академія Гуманної освіти», ТзОВ «Кормотех», департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради та ЛКП «Лев».

Довідка

ЛКП «Лев» - Львів, вул. Промислова, 56, тел.: 068 535 4545. Підприємство працює щодня без вихідних з 8:00 до 20:00. Взяти собаку в сім’ю тут можна безкоштовно. Тварини здорові та вакциновані, соціалізовані та готові до переїзду в нову родину.