Мешканцям нагадують про важливість правильного сортування та утилізації органічних відходів

  • 25.05.2022, 12:34
  • Пресслужба ЛМР
У Львівському комунальному підприємстві «Зелене місто» нагадали, які органічні відходи можна викидати у спеціальні контейнери задля їх подальшої переробки, а також наголосили, що органіку необхідно утилізовувати без пакетів та залишків іншого сміття.

фото ілюстративне, автор: Олександр Мазуренко

«Кожен із нас може допомогти органіці отримати друге життя. Для цього варто сортувати харчові відходи вдома та викидати їх без пакетів і залишків іншого сміття в окремий контейнер. Отож, хочемо трішки нагадати про правила сортування органіки, аби вона потрапляла на компостування», - зазначають у Зеленому місті.

Так, у контейнери для органіки можна викидати такі відходи:

  • залишки сирих овочів і фруктів;
  • шкаралупу яєць;
  • вироби з борошна, залишки кондитерських виробів;
  • заварку від чаю без пакетиків, залишки кави;
  • скошену траву;
  • зів'ялі квіти.

Натомість не можна викидати у контейнери для органічних відходів:

  • м'ясо, рибу, молочні та жирні продукти;
  • тверді побутові відходи;
  • скло та склотару;
  • пластик, кульки, пакети, відходи упаковки, tetra-pac;
  • серветки та паперові вироби;
  • тканинні вироби.

Нагадаємо, що станція компостування органічних відходів запрацювала у Львові на початку 2020 року. Згодом стартував пілотний проєкт із роздільного збору харчових відходів від мешканців міста та бізнесу.

Сортування органіки і її переробка дають можливість в екологічний спосіб зменшити кількість відходів, які потрапляють на захоронення, а для мешканців і бізнесу – заощадити кошти. Послуга із перероблення органіки є безкоштовною для містян та гостей Львова.