«Ми бачимо зацікавленість європейських партнерів у фінансуванні будівництва євроколії», - М. Бурбак

  • 25.04.2014, 16:19
  • Мар’яна Щепанська
Сьогодні Львів став платформою для проведення знакової для бізнес-кіл події – шостого Весняного ділового форуму. Участь в обговореннях проблем сучасності та шляхів їх вирішення взяли представники уряду, міжнародних фінансових організацій, українських і закордонних фахівців. Серед них і міністр інфраструктури України Максим Бурбак.

Зокрема, міністр розповів про плани Уряду, а також про пріоритетні проекти в трьох базових сферах інфраструктури: авіації, залізничного транспорту та розвитку автомобільних доріг, у контексті європейської інтеграції.

Однією із найважливіших частин доповіді міністра була проблема залізничного сполучення, а саме – реалізація проекту, який давно у всіх на вустах, проте про який за останні роки забули, – проект євроколії.

Ми бачимо зацікавленість з боку наших європейських партнерів у фінансуванні будівництва євроколії. Найближчим часом зустрінемося з міністрами транспорту країн ЄС, де обговорюватимемо ці питання уже більш предметно – щодо самого початку вкладення коштів.

Максим Бурбак

Як зазначають в управлінні зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР, для Львова дуже важливо знову підняти цей проект, оскільки те, що на сьогодні тут немає якісних залізничних сполучень з ЄС, є абсолютно неприпустимим. Завдяки вирішенню даної проблеми Львів зможе набути статусу транспортно-логістичного вузла.

Нагадаємо, щорічно Весняний діловий форум проводять з метою встановлення ділових відносин, вільних від недовіри, визначення спільних цілей та інтересів у реалізації проектів на території України, ознайомлення з потенціалом західних областей України, а також залучення якомога більшої кількості інвестицій до Львова. Традиційними організаторами заходу є ТОВ «Юридична компанія «Ейч.Ді.Партнерз», спільно з ЛМР.