«Врожай вражень»: львів’ян запрошують долучатися до свята міського садівництва та городництва у межах Майстерні міста 2021

  • 20.08.2021, 10:29
  • Пресслужба ЛМР
28 серпня у парку «Залізна вода» відбудеться міні-фестиваль міського садівництва та городництва «Врожай вражень» у рамках Майстерні міста 2021. Львів’ян запрошують долучитися до тематичних лекцій, а також до створення «європейських» грядок.

Міні-фестиваль відбудеться з 11:00 до 18:00 на території колишнього міського розсадника між вулицею Мушака та вулицею Дібровна (вхід з боку джерела «Паща лева»). Локацію обрано не випадково, адже з весни цього року на цій території розпочато створення урбан саду-городу.

«Ми ініціювали проведення «Врожаю вражень» для привернення уваги містян до теми urban gardening як способу альтернативного дозвілля. Ще донедавна цей простір був занедбаним і здичавілим, а сьогодні ми запрошуємо всіх охочих приходити сюди знайомитися з однодумцями, обмінюватися досвідом, трохи працювати фізично і багато відпочивати духовно, відчувати гармонію з природою», - ділиться співкооринаторка події Анжеліка Зозуля.

У програмі заходу лекції про адаптацію подвір’їв до наслідків кліматичної зміни та компостування органічних відходів вдома, екскурсія парком, обговорення концепції подальшого розвитку простору. Родзинкою події стане спільнотворення двох «європейських» грядок із висаджуванням у них пряносмакових культур: різних сортів м’ят, чебрецю, шавлії, розмарину.

З детальною програмою заходу можна ознайомитися у події: www.fb.com/events/545689579999761.  Реєстрація за посиланням: https://bit.ly/2VZPlw5

Організаторами події «Врожай вражень» є громадські об'єднання «Плато», «Пермакультура в Україні», «Екотерра» та управління екології та природних ресурсів ЛМР. Подія відбудеться у рамках Майстерні міста 2021 за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH.

Детальніше із повною програмою Майстерні міста можна ознайомитись нижче.