Світові ресторатори запрошують львів’ян до участі в першому міському конкурсі кухарів

  • 05.11.2008, 02:00
  • Андрій Яремко
Львівська міська рада та Гільдія Рестораторів Львова запрошують взяти участь у першому міському конкурсі кухарів «Львівська Пательня». В рамках конкурсу визначатимуть найкращого кухаря Львова. Щоб взяти участь необхідно до 20 листопада надіслати фотографію приготованих Вами других м’ясних страв на адресу пл. Ринок, 1, управління економіки Львівської міської ради, з поміткою «Львівська Пательня». Переможець отримає – 5 тис. грн, приз за друге та третє місце – 3500 грн та 2500 грн відповідно.

Конкурс з визначення найкращого кухаря Львова пройде у два етапи.

Перший етап – домашнє завдання —приготування страви в умовах ресторану або домашньої кухні з наступним представленням кольорових фотографій та детальних технологічних описів на електронну або поштову адресу організаторів:

[email protected] або 79008 м. Львів, пл.Ринок,1, Управління економіки, к.429 з поміткою «Львівська Пательня».

Всі страви, що подаються на конкурс, повинні в своєму складі мати хоча б один із нижченазваних компонентів, а саме: баранина, телятина або яловичина, свинина, дичина, птиця (домашня або дич на вибір). Всі інші компоненти на вибір конкурсанта.

Оцінювання першого етапу відбуватиметься за такою схемою: рецептура по технологічній карті – максимум 50 балів, зовнішній вигляд страви по фото – максимум 50 балів.

В фіналі приймуть участь 6 кухарів, страви яких на першому етапі набрали максимальну кількість балів. В фіналі конкурсанти виступають парами – по двоє, кожний на своєму робочому місці, необхідно приготувати конкурсну страву з — під ножа в присутності журі.

На приготування дається до 60 хвилин. За цей час конкурсант готує дві порції страви.

Фінал оцінюватиметься за такою методикою: техніка роботи з заявленими продуктами – максимум 10 балів, смакові якості страви – максимум 30 балів, декорування страви – максимум 20 балів.

До складу журі увійшли шеф — кухар «Прем’єр Палац 5» Алан Ренью, член Гільдії шеф — кухарів Росії, голова Представництва «Раціональ» в Україні Дан Марценюк, шеф — кухар ресторану «Нобу» (Київ) Юрій Приємський, головний редактор журналу «Ресторатор» (Київ) Олена Тарасова.

Довідка

Подробиці конкурсу на сайті: http://www8.cityadm.lviv.ua/Business/UPP.nsf/e83208464a3af9cdc2256ced00349225/a4473ac008ce8227c22574f100521c24?OpenDocument, www.kava.lviv.ua або за телефоном 8 (067) 370 35 21.