Лікарня швидкої допомоги Львова отримала в подарунок чеське обладнання на майже 6 млн грн

  • 29.04.2021, 17:52
  • Марія Демчина
Сьогодні Генеральний Консул Чехії у Львові Павел Пешек відвідав клінічну лікарню швидкої медичної допомоги міста Львова. Там він оглянув нове медичне обладнання, яке отримала лікарня завдяки програмі уряду Чеської Республіки «Гуманітарна відповідь на пандемію COVID-19». Як зауважив керівник лікарні Олег Самчук, це обладнання вкрай необхідне у щоденній роботі медичного закладу.

фото: Роман Балук
фото: Роман Балук

«У зв’язку з пандемією, минулого року чеський уряд вирішив виділити кошти для декілька країн-партнерів, в тому числі і України, щоб допомогти у боротьбі з пандемією. В межах цієї допомоги надані кошти для цього проекту – чеський уряд виділив приблизно 6 млн грн на обладнання для лікарні швидкої допомоги Львова. Сподіваюсь, що це обладнання буде корисним під час пандемії і буде внеском для майбутнього розвитку лікарні. Будемо співпрацювати й надалі», - зазначив Генеральний Консул Чехії у Львові Павел Пешек.

Так, Міністерство закордонних справ Чеської республіки та «Благодійний фонд «Невідкладна медична допомога» уклали договір про надання цільової фінансової допомоги. Відтак, благодійники придбали для лікарні медичне обладнання чеського виробництва: 1 велику мийно-дезінфекційну машину, 12 електрокоагуляторів, біохімічний та гематологічний аналізатори.

фото: Роман Балук

«Ми дякуємо уряду Чехії, тому що наша лікарня – одна із трьох, які перемогли в цьому проекті і отримали чеське обладнання. Це мийна машина для дезінфекції інструментарію в операційний блок, 12 коагуляторів і лабораторне обладнання. Це обладнання для повсякденної роботи лікарні – для аналізів, оперативних втручань і мийки інструментів. Нам навіть треба декілька таких мийних машин, тому операції в лікарні збільшилися в рази – щоденно маємо близько 50-60 відкритих операцій. А ми плануємо відкрити до кінця року ще 10 нових операційних, і потім ще 10. Тому обладнання дуже потрібне лікарні, і його треба в рази більше, тому що це дуже велика лікарня. Дякуємо, що вдалося виграти цей грант, і будемо просити про наступну співпрацю, щоб це обладнання примножити», - зазначив керівник лікарні швидкої медичної допомоги Львова Олег Самчук.

відео: Андрій Андрух

фото: Роман Балук