26 жовтня - 1 листопада 2016 року

Надзвичайна ситуація рівень "об’єктовий".

23 жовтня о 09:22 год. у м. Львові по вул. Зеленій, 292 (Сихівський район), поблизу заводу "ІСКРА", водій маршрутного автобусу "ЕТАЛОН" №322, який належить ФОП "Гац Михайло Богданович", сполучення "Романів-Бібрка-Львів", Шпитко Зеновій Михайлович, не справився із керуванням в'їхав в дерево.

Внаслідок ДТП обстежено 19 осіб, із них 2 дитини. В лікувальні заклади м. Львова госпіталізовано 16 осіб (5 – у важкому стані, 5 – в стані середньої важкості, 6 – в легкому стані), із них 2 дитини.

Станом на 02.11.2016 року в лікувальних закладах м. Львова знаходиться 10 осіб з них 2 дітей віком до 18 років.

1. 27 жовтня о 10:30 год. у м. Львові на електронну пошту управління обліково-аналітичного забезпечення та оперативного реагування (УОАЗОР) Головного управління національної поліції у Львівській області надійшло повідомлення про замінування дошкільного навчального закладу №42“Дивосвіт” (м. Львів, вул. Сміливих, 26, Франківський район, керівник закладу Заранська Н.Я.). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з “Планом дій …” у складі 27 осіб та 9 од. техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб, з будівлі на безпечну відстань виведено 14 осіб персоналу, та 58 дітей.

Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при Головному управлінні національної поліції у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень дошкільного навчального закладу та прилеглої території. Пошукові роботи завершені о 11:30 год. - вибухового пристрою не виявлено.

Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

2. 27 жовтня о 11:37 год. у м. Львів, вул. Скорини, 6, Сихівський район  під час виконання ремонтних робіт був уражений електрострумом працівник ПАТ «Львівобленерго».

Потерпілого бригадою швидкої медичної допомоги з діагнозом ураження електричним струмом, термічні опіки першого пальця лівої верхньої кінцівки, лівої гомілки, обличчя 2а ступеня госпіталізовано до комунальної 8 міської клінічної лікарні.

Причини події - з’ясовуються.

3. За повідомленням Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф протягом 27-28 жовтня до КЗ ЛОР “Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня” було госпіталізовано 18 (вісімнадцять) осіб (з них 6 дітей) з симптомами гострої кишкової інфекції, час госпіталізації першого пацієнта о 05:20 год.

За попередньою інформацією постраждалі харчувались в трапезні Українського Католицького Університету за адресою м. Львів, вул. Козельницька, 2 «а». Фахівцями ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» розпочато епідеміологічне розслідування

Стан пацієнтів середньої важкості. Потерпілим  в стаціонарних умовах проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний об’єм медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів.

Станом на 02.11.2016 року в лікарні знаходиться 12 осіб.

Протиепідемічні заходи  тривають, списки контактних осіб уточнюються.

4. 28 жовтня о 15:25 год. у м. Львові (вул. Козельницька, 5, Сихівський район) на території Львівської "ТЕЦ-1", в стаціонарному турбогенераторі № 7 у машинному залі  котлотурбінного цеху, розміром 150х30х12м, виникла пожежа. Потерпілих немає. Вогнем знищено стаціонарний турбогенератор № 7 та пошкоджено панель управління і контрольні прилади. Внаслідок пожежі було тимчасово припинено теплопостачання абонентів Сихівського та більшості Франківського районів міста Львова. Пожежу локалізовано 15:59 год., ліквідовано о 16:01 год. силами семи пожежних підрозділів від ГУ ДСНС України у Львівській області у складі 32 осіб та 7 од. техніки (6 АЦ, 1 АППГ). Причини події - встановлюються.

О 18:00 год. на "ТЕЦ-1" було запущено до роботи резервний турбогенератор,        та, після заповнення водою теплотраси, о 21:30 год. теплопостачання абонентів відновлено в повному обсязі.

5. 28 жовтня о 15:20 год. у м. Львові (вул. Жовківська, 18, Шевченківський район) на території ЛКП "Львівспецкомунтранс" під час проведення вантажних робіт було травмовано працівника підприємства, 1969 року народження, жителя м. Львова, який від отриманих травм помер по дорозі в лікарню. Причини події - з'ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

6. 29 жовтня у смт. Брюховичі (вул. Львівська, б/н, ліс ) на відстані 1000 м від житлових будинків виявлено застарілий снаряд часів II Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявленого боєприпасу.

7. 30 жовтня о 20:33 год. у м. Львові, по вул. Марка Вовчка №33 кв. 9 Залізничний район, ЛКП «Привокзальне», ймовірно, чадним газом отруїлись 5 (пʼять) осіб, з них 2 (двоє) дітей. Після проведення лабораторних аналізів отруєння чадним газом підтвердилось в 3 осіб з них в 1 дитини.

Стан здоров'я постраждалих на 06:00 год. 31 жовтня – середньої важкості.

Подачу газу до квартири тимчасово припинено. Причини події зʼясовуються.

8. 31 жовтня о 09.07 год. у м. Винники, в лісі, поблизу зупинки «Винниківське озеро», під час збирання грибів чоловік виявив застарілий 125 мм арт. снаряд часів II Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявленого боєприпасу.

9. 31 жовтня об 11:44 год. у м. Львові пр. Червоної Калини (Сихівський район), на території прилеглій до храму Різдва Пресвятої Богородиці (УГКЦ), під час проведення будівельних робіт впав з висоти орієнтовно другого поверху чоловік, вік близько 60 років. Лікарі бригади швидкої медичної допомоги констатували смерть до приїзду.

Причини події - з'ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.