«Ми надаємо перевагу місцю біля ТЕЦ-2», - французька компанія ««Egis» про місце для будівництва сміттєпереробного комплексу

  • 23.05.2017, 15:39
  • Ганна П’єх
Сьогодні французька компанія «Egis» презентувала перші напрацювання щодо рекультивації Грибовицького полігону і будівництва сміттєпереробного комплексу для Львова. Зокрема було розглянуто три ділянки для будівництва сміттєпереробного комплексу: територія біля ТЕЦ-2, кар’єр в с. Добряни і місце, де добувалася сірка у с. Новий Яр. Компанія «Egis» надає перевагу місцю біля ТЕЦ-2.

фото: Олександр Мазуренко

«Я хочу розповісти про те, що було зроблено за останні місяці. Найперше ми розглядали пошук місця під будівництво нового сміттєпереробного комплексу.

Ми розглянули три місця. Перше місце – це територія ТЕЦ-2, біля Львова. Друге місце – це колишній кар’єр в с. Добряни. Третє місце – це селище Новий Яр, де добувалася сірка. Ми провели огляд цих місць, ознайомилися з усіма технічними і природоохоронними параметрами цих територій.

Якщо підводити підсумки то, Новий Яр не підходить для будівництва з огляду на природоохоронний аспект. Тому ми зосередили увагу на території в с. Добряни і ТЕЦ-2. При порівняні цих двох місць ми надаємо перевагу місцю біля ТЕЦ-2.

До серпня ми розпочнемо проектування самого об’єкту, до кінця року будемо оголошувати тендер. Оскільки тендер займе трохи часу, то імплементація проекту почнеться не раніше наступного року», - розповів Крістофер Раунд, керівник проекту французької компанії «Egis».

Як зауважив Сергій Бабак, заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства, на ділянці біля ТЕЦ-2 ще за радянських часів передбачалося будівництво вугільних блоків.

«Тому там може бути комплекс переробки сміття і, як варіант, коли сміття утилізується, за рахунок спалювання, - вироблення електричної або теплової енергії. Такий європейський досвід», - додав Сергій Бабак.

Начальник управління інвестицій та проектів ЛМР Ольга Сивак додала, що компанія «Egis» є інженерно-проектуальною фірмою. Робота «Egis» включає виготовлення ескізних проектів, допомога вибору технологій – тобто підготовчі, документальні роботи. Ці роботи будуть проведені і профінансовані містом. Підрядники, які будуть виконувати роботи, будуть визначені на тендерах.

відео: Андрій Андрух