Районні адміністрації провели обстеження сходових кліток будинків щодо дотримання норм пожежної безпеки

  • 27.05.2021, 08:42
  • Ганна П’єх
Районні адміністрації міста провели обстеження сходових кліток житлових будинків щодо дотримання норм пожежної безпеки. В будинках, де виявлено порушення, складено приписи на їх усунення.

фото умовне

Як пояснила Надія Банах, голова Шевченківської РА, досить часто у будинках є дві сходових клітки: сходова клітка, якою користуються мешканці, і пожежна/евакуаційна. Зазвичай евакуаційні сходові клітки дуже захаращені непотрібними речами чи старими меблями. А, у разі пожежі, це заважає евакуації мешканців, а також може бути причиною значного поширення вогню - розгорання.

«Тому ми провели інвентаризацію будинків і перевірку сходових кліток та місць загального користування щодо дотримання норм пожежної безпеки. Там, де виявлено порушення, склали приписи про їх усунення терміном 2 тижня. У разі невиконання, будемо складати протоколи і забирати ці речі.

Хочу відзначити, що ми готові посприяти з технікою, перевізниками, щоб допомогти мешканцям очистити свої сходові клітки» - розповіла Надія Банах.

Обстеження сходових кліток і місць загального користування проводилося у кожному районі міста. Зазвичай це будинки управляючих компаній, а керівникам ОСББ, ЖБК скерували листи про проведення обстежень.

Так, у Шевченківському районі, в результаті обстежень, було виявлено порушення у 152 будинках управляючих компаній, мешканцям вручили приписи. А також 443 приписи дали керівникам ОСББ, ЖБК, щоб провели відповідні обстеження у своїх будинках.

У Франківському районі обстежено більше 3 тис. будинків. З них 18 вручили приписи про усунення порушень.

У Сихівському районі виявлено порушення у 225 будинках. З них 112 уже прибрали свої будинки.

У Залізничному районі обстежили 835 будинків, на виявлені порушення склали приписи.