Мешканців закликають не спалювати опале листя, а здавати його на компостування
- Пресслужба ЛМР
«Гілля, листя, сухі залишки рослинності, городини треба компостувати. У результаті ці відходи в поєднанні з харчовими та біопрепаратами перетворюються на компост. Готовий продукт можна використовувати у якості підживлення для рослин.
Зверніть увагу, що спалювання листя негативно впливає на стан навколишнього природного середовища, є прямим порушенням низки норм чинного законодавства, що тягне за притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.
Екологічна культура починається з кожного з нас! Будьте відповідальними та бережіть себе», - наголошують у Зеленому місті.
Нагадаємо, що станція компостування органічних відходів запрацювала у Львові на початку 2020 року. Згодом стартував пілотний проєкт із роздільного збору харчових відходів від мешканців міста та бізнесу.
Сортування органіки і її переробка дають можливість в екологічний спосіб зменшити кількість відходів, які потрапляють на захоронення, а для мешканців і бізнесу – заощадити кошти. Послуга із перероблення органіки є безкоштовною для містян та гостей Львова.
До слова, у контейнери для органіки, якими обладнані майже всі контейнерні майданчики у місті, можна викидати такі відходи:
-
залишки сирих овочів і фруктів;
-
шкаралупу яєць;
-
вироби з борошна, залишки кондитерських виробів;
-
заварку від чаю без пакетиків, залишки кави;
-
скошену траву;
-
зів'ялі квіти.
Натомість не можна викидати у контейнери для органічних відходів:
-
м'ясо, рибу, молочні та жирні продукти;
-
тверді побутові відходи;
-
скло та склотару;
-
пластик, кульки, пакети, відходи упаковки, tetra-pac;
-
серветки та паперові вироби;
-
тканинні вироби.