Техніка для водоканалів України: німецька ініціатива Water4Ukraine допомагає відновлювати постачання питної води

  • 04.01.2023, 10:11
  • Пресслужба ЛМР
Минулого року зародилася співпраця, яка за рік спільної роботи дуже допомогла водоканалам України функціонувати під час війни. Відтак, як повідомили у ЛМКП «Львівводоканал», ініціатива Water4Ukraine буде продовжена у 2023 році. На сьогодні Water4Ukraine передала уже 15 одиниць техніки для водоканалів України.

фото з архіву, автор: Роман Балук

«Наприкінці 2022 року до Львова приїхав уже третій конвой спеціальної техніки, яка є гуманітарною допомогою, яку для українських водоканалів надає німецька ініціатива Water4Ukraine. На сьогодні Water4Ukraine передала уже 15 одиниць техніки для водоканалів України. І саме наше підприємство координує отримання допомоги та скеровує її тим містам, які постраждали найбільше та потребують термінової допомоги для відновлення постачання питної води людям.

Приємно, що ініціатива у 2023 році продовжить свою роботу і продовжить допомагати водоканалам України. Допомога німецьких колег неймовірна важлива для нас, адже це дає нам надію, що у своїй боротьбі ми не самотні», - повідомили у ЛМКП «Львівводоканал».

Ініціативу Water4Ukraine започаткував начальник відділу корпоративних комунікацій та стратегічного маркетингу приватної компанії об'єднаних комунальних послуг міста Вупперталь - Ельмар Тієн. На сьогодні її підтримує також Асоціація комунальних підприємств Німеччини та Міністерством економіки та фінансів Німеччини. Вони збирають кошти, шукають донорів і передають необхідну техніку водоканалам України. У Львові цю ініціативу координує заступник головного інженера з експлуатації та ремонту водопровідних мереж ЛМКП «Львівводоканал» Володимир Білинський. А організувати логістику з української сторони допомагала громадська організація NGO LEF («Львівська екологічна фундація») та її керівник Роман Рувінські.

Детальніше про ініціативу за посиланням: https://water4ukraine.de/

https://www.youtube.com/watch?v=5x8IJTgOjFU