При новому будівництві на вул. Волинська, 25-А буде збережено дерево та історичний прохід

  • 08.03.2023, 11:14
  • Пресслужба ЛМР
Виконавчий комітет ЛМР підтримав рішення «Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проєктування об’єкта будівництва на нове будівництво ТзОВ «Креативінвест» багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями комерційного призначення зі знесенням існуючих споруд на вул. Волинській, 25-А у м. Львові». Рішення прийнято із зауваженнями, зокрема, що при будівництві має бути збережене дерево, яке там росте, а також збережений прохід до суміжних забудов, зокрема історичний прохід до ганку.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

«На вул. Волинській маємо будівлі радянського періоду і забудову початку 20 ст. Також тут є невелика ділянка, яка не була заповнена. Відтак на відносно невеликій ділянці архітектору вдалося розмістити по одній квартирі на кожному поверсі - буде 4 квартири і передбачено 4 паркомісця, а також офісний центр на першому поверсі. Висота будівлі вписана в забудову самої вулиці», - доповів Антон Коломєйцев, начальник управління архітектури та урбаністики ЛМР.

За його словами, згідно з проєктом, буде збережено дерево, яке там росте, і забезпечено прохід для власників суміжної забудови.

Як наголосив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова, заступник міського голови з економічного розвитку, важливо, щоб забудовник врахував побажання мешканців. Відтак у прийнятому рішенні прописали важливість збереження дерева та історичний прохід до ганку.