Мешканці, квартири яких зруйнували ракети, отримують від міста матеріальну допомогу на тимчасове проживання

  • 25.07.2023, 18:30
  • Пресслужба ЛМР
Мешканці 4 найбільш зруйнованих ракетними обстрілами, що трапились 6 липня, будинків на вул. Стрийській отримують від міста компенсацію на оренду житла. Виконавчий комітет сьогодні затвердив перелік із ще 16 осіб, які отримуватимуть таку матеріальну допомогу. Виплачуватимуть її доти, доки їхні будинки не відновлять.

фото: Роман Балук

«У будинках №62, 64, 66, 68 на вул. Стрийській є 58 квартир. Тому, очікуємо, що мешканці ще будуть звертатися. Відтак ми будемо готувати чергові рішення виконавчого комітету і вносити цих мешканців у перелік для надання допомоги. Допомога буде надаватися щомісячно доти, доки не будуть відремонтовані і відновлені їхні будинки. Отож, працюємо для того, щоб максимально допомогти мешканцям, які постраждали», - наголосила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Минулого тижня виконавчий комітет затвердив перших 18 осіб для надання матеріальної допомоги на тимчасове проживання на час відселення. Відтак, разом із сьогоднішінім рішенням, уже 34 особи отримуватимуть таку допомогу.

Нагадаємо, мешканець, який проживав в однокімнатній квартирі отримуватиме виплату у сумі 10 тис. грн. Мешканець, який проживав у двокімнатній квартирі, отримає 12 тис. грн, а власник зруйнованої трикімнатної квартири -  15 тис. грн. Якщо ж мешканець, який проживав в однокімнатній квартирі, винайме собі дво- чи трикімнатну, то йому виплачуватимуть 10 тис. грн, а решту суми оренди від доплачує сам.

Щоб отримати допомогу, необхідний пакет документів треба подати у будь-який ЦНАП.

Зокрема, для мешканців, житло яких постраждало від ракетного обстрілу, ЦНАП працює у дворі на вул. Стрийській, 72.  Тут, окрім оформлення компенсацій, можна отримати і консультацію та всю додаткову інформацію. 

Водночас у мерії уточнили, що для оформлення таких компенсацій можна звертатись і в будь-який із ЦНАПів міста. Також зі всіма питаннями можна телефонувати і на гарячу лінію – 15-80.