Автівки, що блокуватимуть вивіз відходів зі сміттєвих контейнерів, забиратиме евакуатор

  • 16.08.2023, 17:07
  • Пресслужба ЛМР
Однією з гострих проблем, з якою стикаються практично кожного дня перевізники ТПВ, є паркування приватних машин біля сміттєвих контейнерних майданчиків. Через такі автомобілі сміттєвози не можуть під’їхати, щоб забрати відходи. Як наголошують в управлінні з питань поводження з відходами, оскільки паркування біля сміттєвих контейнерів заборонено Правилами дорожнього руху, на порушників накладатимуть адміністративне стягнення. Також транспортний засіб можуть евакуювати на спецмайданчик.

фото ілюстративне, автор: Олександр Мазуренко

«Власники авто повинні розуміти, що припаркувавшись біля контейнерного майданчика, вони порушують Правила дорожнього руху, відповідно до яких зупинка і стоянка ближче 5 м від контейнерних майданчиків та/або контейнерів для збирання побутових відходів заборонена.

На жаль, щомісяця трапляється 12-20 випадків, коли приватні авто заблоковують сміттєві майданчики. Зазвичай, щоб забрати легкову машину і зробити доступ до контейнерів займає 1-3 год. Для цього доводиться викликати поліцію, і вони розшукують власника авто. Однак, якщо це бус чи мікроавтобус, то знайти власника і забрати машину в цей же день практично не вдається. Є випадки, коли паркують машину біля смітників, знімають номерні знаки і йдуть.

Такі випадки ламають логістику забору побутових відходів. Тому закликаємо власників транспортних засобів НЕ ПАРКУВАТИ свої авто біля контейнерних майданчиків, щоб забір ТПВ відбувався відповідно до затверджених графіків. У разі порушення, на власника транспортного засобу буде накладено адміністративне стягнення, якщо ж власника не зафіксують, такий транспортний засіб буде евакуйовано на спеціальний майданчик», – наголошують в управлінні з питань поводження з відходами.

Як додали в управлінні безпеки ЛМР, інспектори з паркування опрацьовують місця розташування контейнерних майданчиків, біля яких постійно запарковані автомобілі. Від початку року вони виписали 577 штрафів водіям за  паркування в межах цих майданчиків. 

«Якщо ж припарковане в такій локації авто створює суттєві перешкоди для роботи сміттєприбиральної техніки, то в таких випадках доводиться залучати евакуатор», – додали в управлінні безпеки ЛМР.