Програма часткової компенсації вартості за генератори для багатоквартирних будинків буде діяти до завершення воєнного стану

  • 23.08.2023, 17:22
  • Пресслужба ЛМР
Таке рішення сьогодні прийняла сесія Львівської міської ради. Компенсацію вартості за придбаний генератор можуть отримати мешканці будинків з поверховістю від 2-х поверхів, номінальна потужність генератора має становити від 2,5 кВт. Сума відшкодування не може перевищувати 50% вартості електрогенератора, але не більше 30 тис. грн.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

“На сьогодні заявок на часткову компенсацію вартості закупівлі генераторів по багатоквартирних будинках подано – 144, погоджено – 128, а профінансовано - 127 на суму 2 млн 641 тис 048 грн. По представниках бізнесу: Подано – 555 заявок, погоджено – 347, профінансовано - 302 на суму 12 млн 954 тис 907 грн”, - повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Нагадаємо, для отримання компенсації відповідний пакет документів необхідно подати в ЦНАП або сервіс електронних звернень. Тоді, створена для цього комісія розглядає звернення, формує та затверджує перелік учасників, які відповідають вимогам Програми, та скеровує протокол головним розпорядникам коштів – районним адміністраціям. Районна адміністрація готує зведений перелік усіх учасників програми та готує проєкт розпорядження міського голови Львова про розподіл часткової компенсації на придбання електрогенераторів.

Також компенсацію вартості придбаного генератора отримують підприємства - заклади харчування: кафе і ресторани, продуктові магазини, мініпекарні, перукарні, приватні заклади освіти тощо.

Фінансову допомогу від міста на закупівлю електрогенераторів, а це 50% вартості електрогенераторів (але не більше 80 тис. грн) вже отримало.

Процедура досить проста: достатньо лише подати заяву та пакет документів до ЦНАП, а експертна комісія швидко їх розгляне та прийме відповідне рішення.

За додатковою консультацією щодо цієї програми підприємці можуть звертатись до Центру підтримки підприємництва при ЛМР за тел.: (032) 254 60 15.