Не замінили, а відремонтували: Львівоводоканал зекономив 200 тис. грн на деталі насосної станції

  • 21.09.2023, 12:47
  • Ірина Ковальчук
Працівники ремонтно-механічної майстерні Львівводоканалу власними силами відремонтували гігантську засувку однієї з насосних станцій підприємства. Таким чином вдалося заощадити близько 200 тис. грн. Саме такою є мінімальна вартість нової деталі. Проведені роботи дозволили забезпечити резервне живлення для насосної станції.

«Купити нову чи відремонтувати? Таке питання постало під час підготовки до зими і необхідності підключення до резервної генерації насосів на одній із насосних станцій, що перекачують воду до Львова.

Відтак старій засувці вдалося дати друге життя. Вона вже не використовувалась, але ще підлягала ремонту. Адже вартість нової такої деталі, діаметром 800 мм, коливається в межах 200 – 300 тис. грн.

Аби відремонтувати засувку, її перевезли у механічну майстерню підприємства. Після відновлювальних робіт деталь-гігант знову транспортували на станцію та під’єднали до насосного агрегату. Працює вона “на відмінно”. Всі роботи, які тривали близько місяця, виконували наші працівники», – розповіли у ЛМКП «Львівводоканал».

До слова, вага такої засувки – 2,5 тонни.