Будівництво соціального житла на вул. Миколайчука: місто прокладає комунікації

  • 12.10.2023, 14:29
  • 1089
  • Пресслужба ЛМР
На вулиці Миколайчука у Львові розпочинають прокладати комунікації для соціального житла для поранених внутрішньо-переміщених осіб. Львівтеплоенерго та Львіводоканал прокладуть теплотрасу та підведуть водопостачання.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

Як повідомив директор Львівського міжміського бюро технічної інвентаризації, Юрій Теліпський, місто зобов’язане прокласти комунікації до будинків, які зведуть за грантові кошти ЄС, у рамках спільного проєкту міста та European Union in Ukraine під управлінням Nefco in Ukraine.

«Відповідно до рішення виконкому, Львівтеплоенерго та Львівводоканал мають прокласти теплотрасу, облаштувати водопостачання та водовідведення до майбутнього комплексу. Через облаштування комунікацій також доведеться зрізати дерева.

Роботи вже розпочинають, вони триватимуть найближчі два місяці», – розповів Юрій Теліпський.

Паралельно з середини жовтня розпочнуть будівельні роботи на ділянці, вони триватимуть до кінця червня.

Нагадаємо, соціальне житло зведуть на вул. Миколайчука. Тут збудують 8 будинків для 700 осіб, у яких зможуть мешкати люди, що потребують реабілітації. Вони будуть жити у комплексі, скільки буде необхідно для проходження реабілітації. В межах проєкту в будинках передбачено одно-, дво- та трикімнатні кампуси, аби люди мали змогу мешкати тут разом зі своєю сім’єю.

На спорудження соціального житла Європейська комісія виділила 19,5 мільйонів євро грантових коштів.