Із резервного фонду міста виділять 20,4 млн грн на ремонт водогрійного котла ТЕЦ-1, який забезпечує теплом 460 будинків

  • 17.10.2023, 17:50
  • Пресслужба ЛМР
Львівська ТЕЦ-1 - є стратегічним об’єктом міста і найбільшим джерелом теплопостачання. Завдяки роботі ТЕЦ-1 опалення отримає весь Сихівський, Франківський, частково Личаківський і Галицький райони. У минулі опалювальні сезони виникли дефекти в роботі водогрійного котла ст. №2, який забезпечує тепловою енергією Франківський та Галицький райони міста Львів, а також вул. Стрийська - всього 460 будинків. Відтак рішенням міської комісії ТЕБ і НС запропоновано виділити кошти на ремонт.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

«На водогрійному котлі ст №2 виникли значні дефекти поверхонь нагріву, а постійні витоки спричинили значні пошкодження теплової ізоляції, що унеможливлює його надійну та економну експлуатацію.

Для забезпечення надійної роботи водогрійного котла необхідно провести капітальний ремонт із заміною ширм конвективної частини, компенсатора димової труби та відновити теплову ізоляцію.

У вересні цього року силами Львівтеплоенерго було розпочато демонтаж ширм конвективної частини котла. У жовтні було поставлено І партію ширм у кількості 48 штук. Станом на 11 жовтня 2023 р здемонтовано 83 шт ширм конвективної частини котла зі 192-х, а також вже змонтовано 26 нових ширм. Загалом усі роботи мали б завершитися до кінця грудня», - пояснили у ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Відтак відповідно до рішення виконавчого комітету, з резервного фонду міста департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР буде виділено 20,4 млн грн для проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт з виведення з аварійного стану водогрійного котла ПТВМ-100 ст. № 2 ТЕЦ-1 ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Довідка

Водогрійний котел ст. №2 Львівської ТЕЦ – 1, котел типу «ПТВМ – 100». 1974 року випуску. В експлуатації з 1975 р. Останній капітальний ремонт проводився у 2004 р.