73 дерева та 139 кущів висадили біля лікарні святого Миколая, що на вул. П. Орлика

  • 10.11.2023, 16:31
  • Пресслужба ЛМР
Як повідомили в ЛКП «Львівавтодор», у межах додаткових робіт з реконструкції вул. П. Орлика, яка виконується на замовлення підприємства, завершено висадку зелених насаджень на схилі, який веде до дитячої лікарні. Відтак висаджено 73 дерева і 139 кущів.

Зокрема висадили:

-                22 граби звичайних;

-                10 кленів;

-                15 черемх;

-                6 платанів кленолистих;

-                20 сакур, які додатково закупив медзаклад.

Окрім цього, біля підніжжя схилу нещодавно було висаджено 139 кущів бирючини.

«Вигляд цих дерев буде милувати око перехожих і весною, і влітку, і восени. Кожне з них має свій особливий відтінок зеленого кольору, а восени відповідно вони заграють зовсім іншими барвами. “Зіркою” рослинного різноманіття на схилі беззаперечно будуть сакури, які зачаровують людей своїм пишним цвітом і ніжним запахом. Заквітнуть вони весною, а саме наприкінці травня – на початку червня», – розповідає еколог Ігор Антахович.

Нагадаємо, на вул. П. Орлика завершується благоустрій території біля дитячої лікарні. На схилі, який веде до медзакладу, влаштовано безбар’єрну доріжку-серпантин та хідник зі сходинками. Встановили 20 лавок та 10 смітників, а біля підніжжя схилу зробили велику парковку на понад 60 машин. Залишається закінчити монтаж перил, щоб на них можна було опиратися під час спуску чи підйому на схил.