У Львові встановили понад 200 економних Led світильників: споживання електроенергії зменшиться в 5 разів

  • 23.01.2024, 13:59
  • 413
  • Пресслужба ЛМР
У Львові поетапно реалізовують концепцію з модернізації вуличного освітлення. Відтак ЛКП «Львівсвітло» проводить заміну натрієвих світильників на сучасні світлодіодні. У різних районах міста вже замінено понад 200 старих світильників на нові. Відтак споживання електроенергії зменшилося в 5 раз, а світла на вулицях стало у 2 рази більше. Що важливо, це також зменшення навантаження на всю енергосистему міста.

фото ілюстративне

Так, за інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, у центральній частині міста проведено заміну 144 світильників на вулицях:

-       Братів Рогатинців;

-       Староєврейська;

-       Галицька;

-       Катедральна;

-       Театральна;

-       Лесі Українки;

-       Друкарська;

-       Вірменська;

-       Краківська;

-       Шевська;

-       Федорова;

-       Сербська

-       площі Ангелів.

У Сихівському районі проведено заміну 90 світильників на таких локаціях:

-       Хоткевича;

-       Кавалерідзе;

-       Зубрівська;

-       Манастирського;

-       Довженка.

Також коштом ЛКП «Львівсвітла» вдалося встановити 60 нових Led світильників на вул. Коновальця (Франківський район).

«Сьогодні вуличне освітлення забезпечують світильники з натрієвими лампами. Такі світильники, через свої технічні характеристики, не можуть забезпечити достатній рівень освітлення та часто виходять з ладу і потребують ремонту чи заміни. Але однією із найгірших характеристик світильника з натрієвою лампою, порівняно із світлодіодним, є надто велике споживання електроенергії. До прикладу, середнє споживання світильника з натрієвою лампою становить 0,140 кВт/год, а світлодіодного світильника - 0,047 кВт/год. Саме цей чинник, в умовах постійного зростання вартості енергоносіїв, зумовлює необхідність у встановлені економних та якісних світлодіодних світильників.

Що важливо, заміна старих світильників на нові світлодіодні, окрім економії електроенергії та коштів, суттєво покращує візуальний комфорт та освітленість вулиць, а це дозволить зменшити кількість ДТП в темний час доби та забезпечити безпеку для пішоходів і водіїв.

Також це зменшує навантаження загалом на всю електромережу, що є вкрай важливо в час можливих атак ворога на енергооб’єкти», - пояснюють у ЛКП «Львівсвітло».

Нагадаємо, ЛКП «Львівсвітло» напрацювало проєкт заміни старих вуличних світильників на економні Led світильники у всьому Сихівському житловому масиві. Це дозволить зменшити споживання електроенергії в 4,5 - 5 разів. А самоокупиться проєкт впродовж кількох років.