У Львові планують заасфальтувати вул. Щепова, що з’єднює Під Голоском та Малоголосківську

  • 19.02.2024, 16:02
  • Пресслужба ЛМР
Вулицю Щепова, на ділянці, де у 2021 році розпочалися ремонтні роботи, цього року планують заасфальтувати. Як пояснила голова району Ірина Джурик, раніше тут облаштували основу під дорожнє покриття і зробили тротуари, але через війну роботи припинили. Аби не допустити руйнувань того, що вдалось зробити у 2021 році, цьогоріч вулицю планують заасфальтувати. А в перспективі по ній планують запустити ще й громадський транспорт.

фото Андрія Андруха для Львівської міської ради
фото Андрія Андруха для Львівської міської ради

«Вул. Щепова потребувала ремонту вже давно. Тут була ґрунтова дорога, на якій лежали дорожні плити, і вона з’єднувала район Під Голоском і вул. Малоголосківську. Відтак, у 2021 році розпочали капітальний ремонт. Тоді Шевченківська районна адміністрація облаштувала підпірні стінки і провела усі підготовчі роботи. Однак, у 2022 році, через війну, роботи зупинили. У 2023 р, на вимогу мешканців, ми облаштували цементно-піщану основу на цій дорозі і почали облаштовувати хідники. Також ми зробили водовідведення і дощоприймачі. Але через обмежене фінансування не змогли заасфальтувати.

фото: Ігор Зінкевич, до ремонту

На цей рік ми запланували 3,2 млн грн, щоб заасфальтувати цю частину, де облаштовано основу під дорожнє покриття», - розповідає Ірина Джурик, голова Шевченківської районної адміністрації.

Відтак, щоб не втратити ці роботи, які вже були виконані, з настанням сприятливих погодних умов (якщо середньодобова температура буде вище 10 градусів), підрядна організація може відновити роботи.

«Зараз вже є часткове руйнування підготовчого шару під асфальтування, місцями є випадання бордюрів, і руйнування ділянок тротуарів. Тому бачимо доцільність якнайоперативніше відновити роботи на вул. Щепова, щоб не втратити ті кошти, які вже були вкладені, і не втратити ті елементи, які починають руйнуватися через те, що роботи незакінчені», - пояснює Орест Тимчишин, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

фото: Ігор Зінкевич, до ремонту

Мінімально об’єм робіт, який необхідно виконати – це заасфальтувати ділянку дороги, де вже виставили бордюри і облаштували тротуарне покриття. Як пояснили в департаменті міської мобільності та вуличної інфраструктури, у перспективі по вул. Щепова планують запустити громадський транспорт.

відео Андрія Андруха для Львівської міської ради