У межах дорожніх робіт на вул. Словацького закладуть основу для майбутньої велосмуги

  • 21.03.2024, 13:15
  • Пресслужба ЛМР
На вул. Словацького на ділянці від вул. Крушельницької до вул. Дорошенка облаштують основу для майбутньої велосмуги. Зокрема, частину дороги в межах майбутньої велоінфраструктури, протяжністю 50м, замість бруківки замостять «римським каменем». Ці роботи виконають у комплексі з ліквідацією просідання дорожнього покриття на цій локації.

фото ілюстративне

«Велосмуга на вул. Словацького передбачена  в перспективній схемі велосипедної мережі і є в пріоритеті на цей рік. Тому, щоб двічі не проводити дорожніх робіт на цій локації, було вирішено облаштувати основу для майбутньої велосмуги в комплексі з поточним ремонтом покриття, який зараз триває. Так, на частині дороги, де пролягатиме велосмуга, демонтують бруківку і замість неї покладуть «римський камінь». В подальшому на вул. Словацького буде облаштована  повноцінна велосмуга. Вона з’єднає існуючу велоінфраструктуру на вулицях Січових Стрільців та Коперника», - пояснили у департаменті міської мобільності ЛМР.

Як наголосили у комунальному відділі Галицької районної адміністрації, демонтовану бруківку облікують та передадуть на зберігання. Її можуть повторно використовувати при мощенні доріг у центральній частині міста.

Нагадаємо, роботи з ліквідації просідання дорожнього полотна на частині вул. Словацького розпочали 19 березня.