На пр. Свободи відреставрували 12 історичних опор вуличного освітлення

  • 26.03.2024, 10:52
  • Пресслужба ЛМР
ЛКП «Львівсвітло» відновило 12 історичних опор вуличного освітлення на пр. Свободи. Зокрема, відреставровано 8 трьохріжкових і 4 п’ятиріжкові опори з ліхтарями. Традиційно натрієві лампи замінені на енергоощадні та енергозберігаючі модулі, які не тільки візуально змінюють якість освітлення, але економічно вигідним рішенням.

«Наше підприємство прагне виконувати не тільки поточну роботу, але й активно брати участь у відновленні історичного ареалу міста Львова. Відтак, в частині пішохідної зони від оперного театру до статуї Матері Божої на пр. Свободи ми замінили 28 опор вуличного освітлення з 68 ліхтарями. Що важливо, з них 12 опор є історичними – 8 трьохріжкові і 4 п’ятиріжкові. Їх ми відреставрували і встановили енергоощадні лампи.

Варто відзначити, що реставрація опор – це багатоетапний процес, який має свої особливості. Всі металеві елементи опор були оцинковані та пофарбовані, натрієві лампи замінені на енергоощадні та енергозберігаючі модулі, які не тільки візуально змінюють якість освітлення, але ще є і економічно вигідним рішенням», - розповідають у ЛКП «Львівсвітло».

Також на ділянці від оперного театру до статуї Матері Божої прокладено нову підземну кабельну мережу.