Суд зобов’язав підприємство сплатити до бюджету Львова понад пів мільйона гривень за користування комунальною земельною ділянкою

  • 02.03.2023, 11:14
  • Андрій Яремко
Господарський суд зобов’язав ДП «Гідрогеологічне підприємство «Укргеокаптажмінвод» сплатити до бюджету Львова 596 тис. грн. Це кошти, які дочірнє підприємство заборгувало за три роки користування комунальною земельною ділянкою. Про це поінформував заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

фото з архіву відділу правового забезпечення

«Йдеться про ділянку площею 1,1 га на вул. О. Бахматюка, 22, якою фірма користувалась без правових підстав. Щобільше, там виріс майновий комплекс, площею понад 2 тис. кв. м. Втім жодних документів, які свідчать про право користування цією земельною ділянкою, ДП не надало. Орендної плати, відповідно, також не сплачувало. Справа класична, але не безнадійна. Вирішувати її юристи департаменту містобудування пішли до суду.

Тепер, за рішенням Господарського суду області, підприємство має повернути місту 596 тис. грн за користування земельною ділянкою», - зазначив Любомир Зубач.

У відділі правового забезпечення департаменту містобудування ЛМР закликають підприємців, які є власниками нерухомості, що розташована на комунальній землі, вчасно подавати документи для оформлення договорів оренди земельних ділянок.