Результати моніторингу: місто виявило понад 120 га захопленої землі, серед них - цвинтар

  • 31.05.2024, 12:59
  • 776
  • Пресслужба ЛМР
Понад 100 га захоплених земель у Малих Підлісках і Гряді та ще понад 20 га – у Малехові. Серед них – комунальні землі, державні ділянки під Північну об’їзну і навіть новостворений цвинтар, де поряд зі спорудженими хрестами невідомі засіяли пшеницю. Це завдало збитків на майже 1 мільйон 400 тисяч гривень.

За даними департаменту природних ресурсів, будівництва та розвитку громад Львівської міської ради, управління держконтролю за використанням земель провело моніторинг земель і звернулось до правоохоронців, щоб вони відреагували на зафіксовані факти. Звернення скерували також у Держгеокадастр. Збитки від таких дій значно перевищили мільйон гривень.

«У жовтні 2023 року ми вже повідомляли про захоплення ділянок поблизу Ситихова та Малих Підлісок. Тоді поліція відкрила кримінальне провадження. Картоплю і сою зібрали, а пошук підприємливих аграріїв триває досі.

Як відомо, безкарність породжує вседозволеність. Цьогоріч невідомі захопили в Малих Підлісках вже удвічі більше території – 102,1 га. Серед них – не лише масиви комунальною площею (орієнтовно 93 га). Розорали також 8,9 га державної землі, призначеної під будівництво нової концесійної автомобільної дороги державної дороги Львів – Краковець. Цікаво, що не погребували новоспечені аграрії також землею під новостворене кладовище у Малих Підлісках.

Новий випадок захоплення землі інспектори управління держконтролю зафіксували в Малехові та біля Гряди. Загалом це 21,17 га землі. У Малехові невідомі самовільно зайняли два масиви землі комунальної власності. Причому і тут знову ж таки зазіхнули на новостворене кладовище (вже якась тенденція). І навіть попри те, що там вже встановили і освятили хрести, горе-аграрії засіяли тут пшеницю.

У Гряді ж 2,4 га знову ж таки державної землі під Північну об’їзну опинилися в руках невідомих аграріїв. І ще 6,9 га – комунальних територій. Тут обстеження незаконно розораних масивів проводили за участі правоохоронців з обласного управління поліції.

Орієнтовний розмір шкоди, завданий державі та громаді захопленням усіх цих земель – майже 1 мільйон 400 тисяч гривень», – пояснюють в департаменті природних ресурсів, будівництва та розвитку громад.

Зазначимо, що управління держконтролю за використанням земель продовжує моніторинг земель також і в інших доєднаних громадах Львова.