«Ми повинні зайняти нішу центру України для конференцій», - А. Садовий

  • 03.03.2016, 16:03
  • 1192
  • Марта Більська
У Львові триває конференція у сфері ділової гостинності «Архітектура конференції». Ця профільна конференція зібрала близько 90 організаторів ділових подій. Привітати учасників ринку конференц-послуг завітав міський голова Львова Андрій Садовий.

фото: Олександр Мазуренко
фото: Олександр Мазуренко

«Ми у Львові дуже потребуємо великого конференц-залу, конгрес-центру. За генеральним планом міста, така будівля має бути збудована на ділянці між вул. Городоцькою і вул. Шевченка, за церквою Анни. Там є 9 га землі. Власне, на цій території ми плануємо розміщувати великий конгрес-центр з великим сучасним готелем, щоби це був мультифункціональний комплекс. Плюс на цій площі ми маємо намір будувати виставковий комплекс для музеїв. Тому що, маючи в наших музеях безцінні експонати, капіталізація яких десятки мільйонів доларів, дуже часто люди їх не бачать, їх немає де експонувати. Ми б хотіли, власне, зробити красиві споруди. На цій території ще має бути ряд адміністративних будівель з надсучасною архітектурою. Управління архітектури готує міжнародний архітектурний конкурс на цю територію. Думаю, що в швидкому часі ми будемо бачити хорошу позитивну динаміку.

Другий блок – це територія біля стадіону «Арена Львів». За генеральним планом, плануємо будівництво великого виставкового комплексу для різних виставок, експозицій, те, чого не маємо у Львові і потребуємо. Нам нема де проводити великі виставки, і це дуже великий мінус.

Нещодавно ми фіналізували перемовини з одним з інвесторів, який має в оренді земельну ділянку на перехресті вул. Стрийської-Наукової. Він погодився там будувати великий готель на в’їзді в місто з залами для конференцій. Ми активно скеровуємо інвесторів, які мають бажання вкладати кошти, в необхідність разом з готелями інвестувати в конференц-зали. Ми вже маємо бачення щодо «Альфа Джазу», який буде відбуватися в цьому році, під час фестивалю буде багато конференцій у Львові. На сьогоднішній день є проблема, де це все розміщувати. Тому що за 3 дні дуже багато людей, які приїжджають, мають намір провести зустрічі між собою. Тому в цій частині будемо працювати дуже активно.

фото: Олександр Мазуренко

Я б хотів, щоб ми, коли говоримо про Львів, використовували всі наші можливості. Візьмемо до уваги Чемпіонат світу з шахів, який зараз відбувається. Ми домовилися, що кожного дня буде якийсь цікавий івент, який привертатиме увагу ЗМІ, який буде розвивати шахи: чемпіонат з шахів серед семінаристів, флеш-моби, сеанс одночасної гри на вежі Ратуші. Право зробити перший хід будуть мати Руслана, Вакарчук. Мені важливо, щоби Львів максимально використовував свої можливості для промоції тих добрих справ, які ми робимо. Тому що Львів на ці два тижні є столицею шахів світу. Ми обираємо «Шахову королеву». Я б хотів, щоб у нас була більша синергія і щоби ви максимально працювали для того, щоб затягувати конференції до Львова. Тому що це дуже вигідно для рестораторів, готельєрів. Тому що це зовсім інші ціни, це люди, які мають більші фінансові можливості», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Спікерами конференції є професіонали-практики з багаторічним досвідом організації ділових подій. Під час конференції будуть також розглянуті добрі практики організації конференцій.  

Учасники конференції дізнаються про таке:

-           за що відповідає безпосередній ініціатор конференції чи конгресу, а які обов’язки можна передати ПОКу (Професійному Організатору Конференцій);

-           які світові тренди індустрії гостинності впливатимуть на Ваші події;

-           як правильно поставити КРІ для успішного заходу;

-           чим керуються учасники конференцій, відвідуючи подію, та які є їхні очікування;

-           як обрахувати ROI конференції;

-           які є фінансові ризики при організації конференції та як їх мінімізувати.

Подія орієнтована на організаторів конференцій/конгресів та інших ділових подій, готельєрів, рестораторів, туристичних операторів, провайдерів конференц-послуг.

Цьогорічна конференція є другою конференцію із серії МІСЕ конференцій, яку організовує «Lviv Convention Bureau».

«Ми повинні зайняти нішу центру України для конференцій. Ми повинні на себе брати весь основний удар. Я думаю, що ми до цього готові. І тут місто в плані інфраструктури буде дуже багато працювати. Цього року ми робимо вул. Київську і всі дороги, які дотичні до неї. Працюємо, щоб якісно закінчити проект в цьому році по вул. С. Бандери і наступного року зробити вул. С. Бандери, максимально враховуючи побажання мешканців. Це буде дуже цікавий проект з нашими німецькими колегами. Ми збираємо кошти для ремонту вул. Шевченка, бо там буде будівництво великого центру. Ми цього року вже починаємо будувати індустріальний парк, реставратор потребує хорошої інфраструктури. Цього року плануємо зробити вул. Богданівську, це інша частина нашого міста. Основна ідея така – щоби всі дороги були відремонтовані, все має бути чисто і доглянуто, все має бути ідеально.

Головне, що ми маємо цього року дуже цікаві показники. Я просив наших фінансистів подати мені в розріз по містах України бюджет розвитку. Я був здивований. За бюджетом розвитку Львів має коштів у 2,5 рази більше, ніж Київ. Я вже мовчу про Харків, Запоріжжя, Дніпропетровськ, Кривий Ріг. На 1 мешканця в нас припадає 2200 грн. бюджету розвитку. Є хороша динаміка, ми за 2 місяці маємо перевиконання бюджету. Ми отримуємо ресурс і будемо його інвестувати в інфраструктуру, в різні об’єкти. Щодо виставкового комплексу біля стадіону, ми готові, як Львів, бути співінвестором проекту. Тому що я не думаю, що ми сьогодні знайдемо інвестора, який захоче це збудувати за свої приватні кошти, враховуючи, що Україна як держава знаходиться в складній ситуації. Люди дивляться, що інвестують в Україну, не тільки у Львів.

Ми зараз закінчуємо дослідження території перед університетом Івана Франка стосовно уможливлення великого підземного паркінгу. Він вирішить серйозну проблему. Мені дуже важливо, щоби кожен з вас ставив собі за мету затягнути 2-5 додаткових конференцій у Львові. Прошу використовувати всі можливості, використовуйте мене в якості промоутера. Бо мені це важливо, бо кожна конференція – це ще декілька нових робочих місць, це збільшення доходу, це поповнення активу нашого міста. Коли ми проводимо конференції, я б просив не забувати про важливість навчання людей, які працюють, живуть і навчаються у Львові. Тобто, на конференції обов’язково треба запрошувати студентів, викладачів з того профілю, в якому вона відбувається, щоб ми піднімали рівень фаховості тих людей, які живуть, навчаються і працюють у Львові. Це дуже важливо», - додав міський голова Львова Андрій Садовий.