Німецьке місто Вюрцбург долучилося до ініціативи UNBROKEN Cities (відео)

  • 16.12.2023, 17:44
  • Ганна П’єх
Сьогодні у львівській Ратуші підписали угоду про співпрацю Львова і німецького партнера Вюрцбург в рамках ініціативи UNBROKEN Cities. Також сьогодні угоду про співпрацю підписали Благодійний фонд UNBROKEN і Німецька асоціації допомоги хворим (DAHW).

Автор фото Роман Балук

«Ми підписуємо важливу угоду про співпрацю між двома фундаціями. Фундація UNBROKEN і Німецькою асоціацією DAHW, яка працює в місті Вюрцбург. Ця співпраця має допомогти розбудуватт еко-систему людяності UNBROKEN. Це звичайно досвід, який ми будемо імплементувати у Львові, і також  фінансова підтримка. Зі свого боку можемо гарантувати, що ми все будемо робити оперативно і якісно», - наголосив мер Львова Андрій Садовий.

«Це мій перший візит в Україну і я дуже вражений тим, як люди мужньо долають проблеми. Також я дуже приємно здивований проєктом UNBROKEN. Тому ми дуже щасливі підтримати вашу країну, ваше місто і проєкт UNBROKEN», - відзначив Йоахім Берінгер, виконавчий директор Німецької асоціації допомоги хворим на проказу (DAHW)

Зі свого боку Олександр Кобзарев, керівник Благодійного фонду UNBROKEN, подякував німецьким колегам за фінансову підтримку. Нагадаємо, місто Вюрцбург разом із місцевим благодійним фондом профінансували закупівлю обладнання для дитячої реабілітації на суму 500 тисяч євро. 

Також сьогодні мер міста Вюрцбург  Крістіан Шухардт та мер Львова Андрій Садовий підписали угоду до приєднання Вюрцбург до ініціативи UNBROKEN Cities Network - об’єднання міст з усього світу задля підтримки та розвитку реабілітації в Україні. Манчестер, Ліверпуль та Львів стали містами-засновниками та першими учасниками міжнародної мережі. 

«Для мене велика честь бути з вами і стати частиною великої ініціативи UNBROKEN Cities. Ця ініціатива про боротьбу людей. Тому міста вільного світу повинні об’єднатися в підтримці Львова як свого міста-партнера», - наголосив Крістіан Шухардт, мер міста Вюрцбург.

Нагадаємо, Делегація м. Вюрцбург перебувала у Львові в лютому 2023 року і підписала угоду про співпрацю. 23 лютого 2023 року – Львів та Вюрцбург стали містами-побратимами.

З початку повномасштабного вторгнення Вюрцбург долучився до допомоги місту Львову, надавши кошти, загальною сумою 210 000 євро. Із них близько 50 000 євро було передано Львівській академії мистецтв для ремонту гуртожитків, близько 30 000 євро використано для облаштування прихистку для вимушено переміщених українців. Найбільшу частину коштів використали для підготовки проектно-кошторисної документації та експертизи для створення центру реабілітації НЕЗЛАМНІ, зокрема для закупівлі медичного обладнання для реабілітаційного центру. Також делегація м. Вюрцбург передала три пожежні автомобілі.

Довідка

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Пацієнт не шукає допомоги за кордоном чи в кількох різних закладах – він отримує її в одному центрі. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Сайт проєкту: https://unbroken.org.ua/