Львів та Велика Британія планують реалізувати спільні інвестиційні проєкти

  • 20.03.2024, 13:14
  • Пресслужба ЛМР
Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з Крістофером Алланом, директором відділу Східної Європи та Центральної Азії МЗС Великої Британії. Під час зустрічі обговорили можливості співпраці у різних напрямках. Опісля гість відвідав Національний центр реабілітації UNBROKEN у Львові.

фото Романа Балука для Львівської міської ради
фото Романа Балука для Львівської міської ради

Спершу Андрій Садовий розповів про екосистему НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), де лікують та реабілітують людей зі всієї України, які постраждали від російської агресії, а також про ініціативу UNBROKEN Cities – об’єднання міст з усього світу задля підтримки та розвитку реабілітації в Україні.

Крістофер Аллан висловив своє захоплення екосистемою UNBROKEN та поцікавився, якою є зараз економічна ситуація у Львові.

Андрій Садовий зауважив, що завдяки правильно організованим процесам, місто має добру економічну ситуацію і тут працює чимало підприємств навіть у дві зміни. Також місто багато уваги приділяє індустріальному парку для підприємств малого і середнього бізнесу, різним культурним та медичним проєктам. Зокрема, крайнім таким був стартап knopka у міських лікарнях, що має на меті спростити виклик лікарів до пацієнтів, які потребують невідкладної допомоги.

фото Романа Балука для Львівської міської ради

«Ваша праця – для підтримки людей і підтримки військових. Це правильні акценти, і ми сприятимемо вам у цьому», - зауважив Крістофер Аллан. І додав, що готовий сприяти Львову у залученні британських інвестицій.

Також гість поцікавився, якою є співпраця Львова з різними українськими містами. Мер Львова розповів, що місто чи не щодня приймає делегації як іноземних, так і українських міст, з якими ділиться досвідом та має якісну співпрацю.

До слова, уряд Великої Британії раніше фінансував розробку концепції індустріальних парків у Львові. Йдеться про індустріальний парк «Формація Львів» у промисловій зоні «Сигнівка». Тут збудують понад 150 тис кв.м. виробничих приміщень, залучать до 50 підприємств малого та середнього бізнесу, а також до 10 великих виробничих підприємств. Загалом планують створити тисячі нових робочих місць.

Зазначимо, Крістофер Аллан з травня 2023 року обіймає посаду директора з питань Східної Європи та Центральної Азії в Міністерстві закордонних справ, Співдружності та розвитку Великої Британії.