У Львові під творчі майстерні віддали ще дев’ять приміщень

  • 13.06.2023, 10:32
  • Пресслужба ЛМР
Управління комунальної власності Львівської міської ради оголосило у системі ProZorro.Продажі та уклало 9 договорів оренди на творчі майстерні. Це приміщення різної площі у різних районах міста.

Фото ілюстративне

«За минулий рік ми оголосили в системі Prozorro та вже уклали 9 договорів оренди на творчі майстерні. Місто намагається робити гарні умови оренди для творчих працівників. Торік депутати проголосували ухвалу, якою визначили творчих працівників як тих, хто надає соціально-важливі послуги для міста, і тому договори оренди з ними продовжуються без проведення аукціону. Тобто якщо художник хоче продовжити свою оренду – він подає до нас заяву, і ми продовжуємо договір», - пояснює керівниця міського управління комунальної власності Інна Свистун.

Приміщення під майстерні творчим працівникам надали у різних районах міста: Галицькому, Личаківському, Франківському, Залізничному та Шевченківському. Площа цих приміщень – від 13 до 45 кв.м.

Водночас, від початку воєнного стану творчим працівникам дозволили не сплачувати орендну плату за приміщення. І за цей час від сплати оренди звільнено 86 творчих працівників.

«Від початку воєнного стану також ухвалою сесії творчих працівників звільнено від сплати орендної плати за користування приміщеннями. В такий спосіб місто також підтримує розвиток та збереження мистецького потенціалу Львова», - наголошує Інна Свистун, керівниця управління комунальної власності ЛМР.