День без світла: як ОСББ у Львові рятували мешканців від розряджених гаджетів

  • 11.10.2022, 14:31
  • Пресслужба ЛМР
Готуючись до зими і розуміючи усі небезпеки, які можливі через військову агресію росії, кілька львівських ОСББ продемонстрували неабияку ретельність та завбачливість. Так, ОСББ «ЖК Ренуар» (вул. Княгині Ольги) і ОСББ «ЖК Америка» (вул. Володимира Великого, вул. Янева) ще влітку придбали дизельні генератори, металеві пічки, зробили запас пального і дров. Відтак вчора, коли чимало будівель у Львові були знеструмлені, завдяки придбаним генераторам, мешканці будинків цих ОСББ змогли зарядити свої гаджети та приготувати гарячий чай/каву.

фото з фб сторінки Олега Вощинкіна
фото з фб сторінки Олега Вощинкіна

«Дизель-генератори ми придбали ще два місяці тому, коли на нарадах у міськраді почали говорити про різні варіанти проходження опалювального сезону і важливість підготовки до них. Ми провели збори правління і прийняли рішення закупити генератори. Для ОСББ «ЖК Ренур» придбали один генератор – там один будинок, а для ОСББ «ЖК Америка» закупили три генератори, бо тут маємо шість будинків. Тоді ж закупили паливо для них та спробували їх у роботі. А вчора, коли наші будинки на кілька годин  залишилися без світла, мешканці змогли зарядити свої гаджети та приготувати теплі напої.

фото з фб сторінки Олега Вощинкіна

Також на зиму ми подбали про наявність пічок, робимо запаси дров. Пічок вчора використовувати не потрібно було, оскільки газ був. Були проблеми з водою у сусідніх будинках, тому мешканці приходи до нас по воду», - розповідає Олег Вощинкін, голова ОСББ «ЖК Ренуар» і ОСББ «ЖК Америка».

За його словами, після вчорашнього дня багато колег-голів ОСББ, звертаються до нього за консультацією. 

фото з фб сторінки Олега Вощинкіна

“Ще на початку літа ми почали проводити наради з усіма власниками будинків, зокрема головами ОСББ, щодо ретельної підготовки до зими. Відтак вчора побачили гарні приклади балансоутримувачів, які таки дослухалися до наших порад і придбали необхідне обладнання, яке стало дуже в нагоді для мешканців.

Бачимо, що ворог не зупиняється і атакує критично важливі об'єкти міста. Тому кожен з нас має бути готовим до  різних ситуацій і забезпечити наявність у себе  всіх необхідних речей. Дай Бог, щоб вони не знадобилися, але маємо бути підготовлені”, - наголосила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.