На «Ніч у Львові» у трамваї звучатиме поезія

  • 10.07.2014, 14:06
У п’ятницю, 11 липня, у рамках акції «Ніч у Львові» стартуватиме мистецький проект «Повернись живим…». 11 липня о 20:30 - Нічна екскурсія банком та вистава «Марія Стюарт» (Кредобанк, пл. Григоренка, 5) та 23.00 - Нічне літературне, театралізоване дійство у Львівському трамваї «Останній трамвай…». Збір учасників на пл. Ринок, зупинка напроти Ратуші.

Львів’янам та гостям міста буде запропоновано театралізоване дійство у трамваї «Останній трамвай…» - це літературна поетична композиція, основною темою якої стали два одвічних поняття: любов та війна. Протистояння почуттів та здорового глузду, боротьба між серцем та розумом, пошуки душі, яка б зігріла іншу душу – все це історії, які народжуються у пасажирів останнього трамваю. Ми всі такі різні, але світ у нас один.

Вже 120 років трамвай у Львові – це не тільки можливість добратися з пункту «А» у пункт «Б», – це явище, яке протягом століття супроводжує не одну людську долю. У трамваї зустрічаються, знайомляться, закохуються, прощаються. Починаючи з мистецького проекту «Останній трамвай…», ми робимо перший крок до довгої дороги змін у громадському транспорті у туристично-розважальному напрямку

Оля Бачинська, начальник відділу маркетингу ЛКП «Львівелектротранс».

Мистецький проект «Повернись живим…» має на меті збір коштів для військових, які захищають нашу Батьківщину на східних кордонах. Цей проект натхнений дуже сміливими та неординарними людьми, які протягом останніх кількох місяців збирають кошти для 80-ї та 95-ї аеромобільних бригад, які перебувають в «гарячих точках» нашої держави - Міжнародний благодійний фонд «Україно я за тебе!» та ініціативна група «Повернись живим…» на чолі з Віталієм Дейнегою.

Коли ти робиш щось важливе, то це слід робити в тиші. Не галас, а момент зосередження має бути завжди присутнім. Проект спонукає поглянути в середину кожного, хто бере у ньому участь. Вірю, що і ті, хто прийдуть, не тільки отримають насолоду від споглядання вистав, але й знайдуть в собі щось давно загублене. Коли ти робиш роботу, важливо, щоб прозвучало, те, що ти в неї вкладаєш. Ми намагатимемось знову розповісти про любов. Коли я робила свої постановки – це було важливою рушійною силою. Лише любов, яка понад усе!..

режисер Олеся Галканова.

 

Більше інформації https://www.facebook.com/groups/backandalive/?fref=ts
Контактний телефон: (096) 132 85 75