Вже від завтра на міських маршрутах курсуватиме більше транспорту

  • 31.08.2021, 12:28
  • Пресслужба ЛМР
Як інформував начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів, з 1 вересня транспорт міста переходить на звичайний режим роботи. Відтак, на практично усіх міських маршрутах зросте кількість транспортних одиниць, відповідно до пасажиропотоку. Зокрема, планується, що впродовж 1-6 вересня на міські маршрути буде додано 67 автобусів, трамваїв та тролейбусів. Зокрема, посилять маршрути, які курсують на вокзал, а також, до вишів та гуртожитків. Також буде відкориговано графіки ранкових і вечірніх рейсів.

фото умовне, автор: Роман Балук

Відтак, вже від завтра на міських автобусних маршрутах курсуватиме 440 транспортних засобів, що на 57 одиниць більше, ніж сьогодні.

Також з 6 вересня по 5 транспортних одиниць буде додано на трамвайні і тролейбусні маршрути міста, що складе випуск на лінії 75 трамваїв та 60 тролейбусів.

«Для більшості маршрутів кількість транспорту зросте на 1-2 одиниці. Аналогічно будуть відкориговані графіки вечірніх і ранкових рейсів. Зокрема, магістральні маршрути їздитимуть орієнтовно до 22.00 год., а маршрути, які їдуть зі спальних районів, – до 21.00 – 21.30 год.

Трамваї ж курсуватимуть до 22.00 год., деякі навіть до 23.00 год. - це стосується маршрутів, які їдуть на вокзал, а також сихівського трамвая № 8. Це поетапно з 1 по 6 вересня буде відбуватись збільшення випуску транспорту на маршрути», - розповів Орест Олеськів.

Також планується, що до кінця вересня на міських маршрутах працюватиме додатково ще 10 транспортних одиниць.

Водночас мешканцям нагадують, що з 1 вересня в автобусах міських маршрутів передбачено безкоштовний проїзд для дітей шкільного віку при умові пред’явлення учнівського квитка або іншого документа, який посвідчує статус школяра.

Як додали в управлінні транспорту ЛМР, працівники управління посилили контроль з проведення перевірок щодо дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів у громадському транспорті.