У Львові з кожним днем все більше пасажирів оплачують за проїзд безготівково

  • 08.06.2023, 13:28
  • Пресслужба ЛМР
У середу, 7 червня, безготівковою оплатою на трьох міських маршрутах скористалося 584 пасажири. Це на 85 осіб більше, ніж у вівторок, та на 157 пасажирів більше, ніж у перший день безготівкової оплати. Загалом вчора міські автобуси №1А, №3А та №10 перевезли 16 156 людей, з них 4161 – пільговики. Готівкою оплатило 11 411 пасажирів.

фото ілюстративне

Нагадаємо, тестування безготівкової оплати проїзду на автобусних маршрутах №1А, 3А та №10 триватиме орієнтовно до 30 червня. 

Щоб здійснити оплату безготівково, пасажиру необхідно прикласти банківську картку чи пристрій з підтримкою ApplePay\GooglePay до валідатора та зачекати одинарного звукового сигналу і зеленої відмітки на валідаторі. Банківська карта обов’язково повинна бути чіпована.

На етапі тестування тариф за проїзд не змінюється і залишається на рівні 15 грн – при всіх способах оплати.

Щоденно протягом періоду тестування на маршрутах працюють контролери ЛКП «Львівавтодор». На час тестового періоду вони не штрафуватимуть, а проводитимуть роз’яснювальну роботу для пасажирів – допомагатимуть завалідувати пільгові ЛеоКарт, сплатити безготівково чи купити квиток у водія. 

Детальна інформація про тестування безготівкової оплати проїзду у громадському транспорті Львова та як здійснити оплату за проїзд –  на сайті ЛеоКарт: https://leocard.lviv.ua/testing/

Відповіді найактуальніші питання, які можуть виникати у пасажирів при безготівковій оплаті за проїзд,  - тут.