За місяць безготівковою оплатою у міських маршрутах скористалося майже 20 тис. пасажирів (відео)

  • 05.07.2023, 13:02
  • 742
  • Пресслужба ЛМР
За 5 червня – 3 липня безготівковою оплатою у міських маршрутах Львова скористалося 19 502 пасажири. Загалом, з моменту впровадження безготівкової системи оплати в тестовому режимі на маршрутах № 1А, 3А, 5А, 10 та 62, автобуси на цих лініях перевезли 439 843 пасажирів. З них 119 307 – пільговики. Готівкою оплатили 301 034 пасажири.

З цієї п’ятниці, 7 липня, безготівкова система оплати стане доступна на ще одному міському маршруті - №39. Планується, що до кінця літа оплатити за проїзд безконтактно можна буде в усіх видах міського громадського транспорту.

«За нашими підрахунками, проїзд банківською карткою оплачують 5% пасажирів. Але ця статистика обовʼязково зміниться на користь безготівкової оплати тому, що це значно зручніше. Треба трохи часу.

Кожен пасажир тестового маршруту, який оплатив за проїзд готівкою, отримує квиток, як підтвердження проїзду. Це також забезпечує якісний фінансовий облік.

Ми поступово збільшуємо кількість тестових автобусів. Вже з п’ятниці, 7 липня, до цього переліку приєднається 39-ий маршрут. Мета — на кінець літа вийти на можливість 100% безготівкової оплати в автобусах, трамваях та тролейбусах», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

 Як уточнила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, зараз система оплати в тестовому режимі працює на чотирьох маршрутах, які обслуговує комунальний перевізник, та на одному, де перевізником є приватна компанія «Успіх-БМ». 

«Вже з цієї п’ятниці плануємо додати ще один маршрут - №39.  Його обслуговує «Фіакр-Львів». Нам дуже важливо відтестувати роботу  безготівкової оплата і на маршрутах, де є приватні перевізники.

Тому систему тестуємо, удосконалюємо, усуваємо недоліки – аби, коли впровадимо безготівкову оплату на всіх видах транспорту, система працювала бездоганно», - зазначила Ірина Маруняк.

 Нагадаємо, у Львові з 5 червня триває тестування безготівкової оплати проїзду на автобусних маршрутах №1А, 3А та 10, які обслуговує комунальне АТП-1. На лініях працюють великі низькопідлогові автобуси. З минулого тижня безготівкова оплата стала доступна на ще двох маршрутах - № 5А та № 62. На цих лініях курсують автобуси малої вмістимості, а один з маршрутів обслуговує приватний перевізник.

Щоденно протягом періоду тестування на маршрутах працюють контролери ЛКП «Львівавтодор». На час тестового періоду вони не штрафують, а контролюють оплату/валідацію проїзду та проводять роз’яснювальну роботу для пасажирів – допомагають завалідувати пільгові ЛеоКарт, сплатити безготівково чи купити квиток у водія.

До слова, станом сьогодні на підприємстві працює 68 контролерів. Однак, у зв’язку із впровадженням безготівкової оплати на нових маршрутах, виникає потреба у додаткових спеціалістах – до кінця серпня на лініях має працювати 120 контролерів. Відтак, ЛКП «Львівавтодор» запрошує у свою команду інспекторів-контролерів. Детальніше про вакансію контролера - тут, або - за номером телефону 0672605039, Тетяна.

Більше інформації про тестування безготівкової оплати проїзду у громадському транспорті Львова та як здійснити оплату за проїзд –  на сайті ЛеоКарт: https://leocard.lviv.ua/testing/

Відповіді найактуальніші питання, які можуть виникати у пасажирів при безготівковій оплаті за проїзд,  - тут.

Як здійснюється перевірка оплати/валідації проїзду на міських маршрутах - тут.

Відео — Андрій Андрух