+10 секунд “зеленого” для Левандівки та смуга не лише для автобусів: які зміни прийняли в місті, аби зменшити затори на вул. Шевченка-Левандівська

  • 27.07.2023, 14:19
  • Пресслужба ЛМР
Сьогодні, 27 липня, у Львівській міській раді відбулось позачергове засідання комісії з безпеки руху. Аби покращити рух по вулицях Шевченка та Левандівській, комісія тимчасово ліквідувала смугу громадського транспорту на квазікільці. Також на світлофорі при виїзді з квазікільця на вулицю Шевченка збільшать тривалість зеленого сигналу на 10 секунд.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

За словами Олега Забарила, керівника департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури міської ради, такі рішення суттєво зменшать затори на цій ділянці.

Також у Ратуші пояснили, що вимкнути світлофори на цій ділянці не можна, адже це питання безпеки. Лише за останній місяць на цій ділянці трапилось три ДТП і вимкнені світлофори лише сприятимуть збільшенню кількості зіткнень транспортних засобів між собою і утворенню інших незручностей, спричинених ДТП.

Нагадаємо, вул. Шевченка розпочали ремонтувати у 2020 році і у травні цього року її відкрили для проїзду транспорту. За три роки тут облаштували нове квазікільце, повністю замінили покриття смуг для руху авто, влаштували велоінфраструктуру з обох сторін на ділянці протяжністю 1,4 км: від вул. Левандівської до вул. Хорватської. Тут також замінили всі підземні комунікації, посадили нові дерева, облаштували зупинки громадського транспорту та нові трамвайні платформи, оновили тротуари та встановили питний фонтанчик.