Через заміну дорожнього контролера на перехресті просп. Чорновола – вул. Панча – вул. Торф'яна тимчасово не працюють світлофори

  • 27.12.2023, 18:00
  • Пресслужба ЛМР
У зв’язку із заміною дорожнього контролера, на перехресті просп. Чорновола – вул. Панча – вул. Торф'яна тимчасово не працює світлофорний об’єкт. Планується, що роботи триватимуть до 29 грудня включно. Відтак, усіх учасників дорожнього руху просять бути уважними та обережними на цій локації.

«Контролер – це «мозок» світлофорного об’єкта. Через завантажену програму фахівці закладають у ньому концепцію, за якою працюватиме світлофорний об’єкт, зокрема, тривалість циклограми для того чи іншого напрямку руху в залежності від інтенсивності транспортного потоку на цій ділянці дороги, тощо.

Тут старий дорожній контролер експлуатується вже близько 20 років, тому часто виходить з ладу. Після заміни, новий контролер світлофора буде підключений до системи АСКДР, що дасть змогу повного контролю, віддаленого управління, моніторингу тощо.

Загалом, цей світлофорний об'єкт є складним. Він складається із трьох незалежних вузлів – двох регульованих пішохідних переходів та одного перехрестя», - розповіли у ЛКП «Львівавтодор».

До слова, на початку листопада на цьому світлофорному об’єкті було замінено аварійні опори та консолі.

Нагадаємо, на балансі ЛКП «Львівавтодор» є 164 світлофорні об’єкти, а це - понад 2 тис. світлофорів.