Залізничний вокзал у Льовові облаштують для маломобільних

  • 06.03.2024, 11:59
  • Пресслужба ЛМР
Перони та тунелі головного корпусу залізничного вокзалу Львова пристосують для потреб маломобільних. Тут розмістять допоміжні споруди, облаштують високі перони та ліфти для безперешкодного доступу до потягів і тунелів, зокрема, осіб з інвалідністю. Про це розповіли фахівці управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради під час засідання виконавчого комітету.

візуалізація
візуалізація

«Ця реконструкція передбачає підвищення висоти перонів, влаштування додаткових ліфтів, по три на кожен перон і забезпечення відповідних європейських стандартів доступності будь-якого потяга», – розповів Роман Крушельницький, фахівець управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради.

«Це дуже важливий проєкт в контексті нашої екосистеми UNBROKEN і доступності загалом, зважаючи на кількість поранених та осіб з інвалідністю, яка зараз є в Україні. Я думаю, ми лише чекатимемо якнайшвидшої реалізації цього проєкту Укрзалізницею і вітаємо, що вони розпочали цю роботу вже в таких масштабах», – додала Наталія Алєксєєва, керуюча справами виконавчого комітету Львівської міської ради.