Світлофори через трамвайну колію на вул. Княгині Ольги обладнають звуковими сигналами для незрячих

  • 13.03.2024, 13:22
  • Пресслужба ЛМР
У Львові світлофори на вул. Княгині Ольги, 100, що біля ЖК «Добра оселя», доукомплектують додатковим пристроєм звукової сигналізації. Це покращить доступність об’єкту для людей з порушеннями зору. Про це повідомили у ЛКП «Львівавтодор».

Наразі світлофорний об’єкт на вул. Княгині Ольги, 100 оснащений звуковими сигналами для переходів через смуги руху. Звукові оповіщувачі для незрячих вмикаються одночасно з увімкненням сигналу світлофора, що дозволяє рух пішоходів.

Відтак, за підсумками зустрічі з головою Львівської обласної організації УТОС Любов’ю Кукурузою,  прийнято такі рішення:

-   облаштувати на пішохідних переходах біля ЖК «Добра оселя» та з протилежного боку вулиці тактильну плитку для попередження людей з порушеннями зору про небезпеку;

-   збільшити гучність існуючої системи звукового оповіщення на переходах через проїзну частину;

-   облаштувати озвучення для переходу через трамвайні колії.

«Це важливе рішення, адже воно буде масштабуватись у нашому місті. Разом з Львівською обласною організацією УТОС оберемо звуковий сигнал, який відрізнятиметься від сигналу, що сповіщає про ввімкнення зеленого світла через проїзні частини. Таке рішення прийняли для того, щоб уникнути ситуацій, коли працюючий метроном через трамвайні колії буде сприйматись, як дозвільний сигнал для переходу проїзної частини», – зазначив начальник відділу транспортного планування, моделювання та організації дорожнього руху ЛКП «Львівавтодор» Тарас Мазур.

До слова, ЛКП «Львівавтодор» обслуговує 167 світлофорних об’єктів.