Хакерська атака на е-квиток: що вже вдалося відновити в роботі системи (відео)

  • 02.04.2024, 14:31
  • Пресслужба ЛМР
Тривають слідчі дії за фактом несанкціонованого доступу до системи е-квитка у Львові, а усі відповідні служби продовжують відновлювати повноцінну роботу системи. Станом на сьогодні громадський транспорт працює у звичному режимі, валідація карток відбувається, а також відновлено можливість перегляду балансу та поповнення карток. Про це розповів Олег Забарило, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

«Вже відновлено можливість перегляду балансу на картках ЛеоКарт і, відповідно, поповнення цього балансу. Оскільки роботи з відновлення системи ще тривають, то в міру проведення тих чи інших налаштувань та оновлень, ця функція може тимчасово короткотривало бути відключена. Також, на деяких картках баланс може відображатися станом на дату останнього оновлення. Однак, знову ж таки, в міру проведення відповідних робіт і налаштувань - баланс почне відображатися коректно», - розповідає Олег Забарило, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР.

За його словами, документи на виготовлення пільгових транспортних карток ЛеоКарт від мешканців приймають у звичному режимі. Видавати їх будуть після повноцінного відновлення належної роботи системи.

Нагадаємо, в ніч на 29 березня було зафіксовано хакерську атаку на систему електронного квитка у Львові. За цим фактом було скеровано звернення у Департамент кіберполіції Національної поліції України. Поліція відкрила кримінальне провадження та проводить слідчі дії.

відео Андрія Андруха для Львівської міської ради