Відновлення роботи системи е-квитка після хакерської атаки: актуальний баланс ЛеоКарт покаже після списання коштів за всі здійснені раніше валідації

  • 05.04.2024, 15:54
  • Пресслужба ЛМР
Як інформують у ЛКП «Львівавтодор», сьогодні підрядник розпочав обробку валідацій та списання коштів із загальних ЛеоКарт за поїздки, здійснені у громадському транспорті Львівської громади після хакерської атаки на систему е-квитка. Та пояснюють, що актуальний баланс на картах буде відображатися після списання коштів за усі здійснені раніше успішні валідації.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

«Наразі відбувається поступове списання коштів із загальних ЛеоКарт за поїздки, які ви реєстрували після хакерської атаки. У цей період валідації у транспорті лише фіксувалися, сьогодні підрядник розпочав обробку цих валідацій і списання коштів.

Актуальний баланс на картці буде відображатися після того, як спише кошти за всі успішно зареєстровані попередні валідації. «Зайвих» коштів ні в кого не знімає, а лише списує за успішно завалідовані квитки.

Закликаємо зробити поповнення балансу, враховуючи кількість попередньо завалідованих поїздок за період 28 березня – 3 квітня, аби не утворювався від’ємний баланс і система не блокувала ЛеоКарт», - зазначили у ЛКП «Львівавтодор».

У комунальному підприємстві додали, що зараз реєстрації проїзду загальними ЛеоКарт проходять у штатному режимі, сума на карті змінюється одразу після оплати через валідатор.

Нагадаємо, в ніч на 29 березня було зафіксовано хакерську атаку на систему електронного квитка у Львові. За цим фактом скеровано звернення у Департамент кіберполіції Національної поліції України. Поліція відкрила кримінальне провадження та проводить слідчі дії. 

Сервіси купівлі та поповнення балансу ЛеоКарт працюють у звичному режимі, відновлено друк та видачу персоналізованих транспортних карток. Однак, ще відбувається налаштування коректної роботи пільгових ЛеоКарт.