У Львові відновлює роботу ще один автобусний маршрут зі сполученням Рясне-2 - Автостанція №2

  • 28.05.2024, 19:01
  • 577
  • Пресслужба ЛМР
Зі середи, 29 травня, у Львові запрацює автобусний маршрут №12, зі сполученням мікрорайон Рясне-2 - Автостанція №2. На лінії працюватимуть автобуси марки «Ataman». Важливо, що цим маршрутом мешканці мікрорайону Рясне також матимуть змогу дістатися до лікарні святого Пантелеймона.

фото ілюстративне, автор: Андрй Андрух

Як нагадали в управлінні транспорту ЛМР, маршрут №12 передбачений в міській автобусній мережі, але не працював тривалий час через те, що раніше перевізники не зголошувалися його обслуговувати.  А тепер місту вдалося залучити перевізника та відповідно відновити цей маршрут. Так, відповідно до результатів конкурсу, обслуговуватиме його новий для Львова перевізник - ТОВ «Епітранс». Ця компанія працює у Києві, Білій Церкві, Чернігові, Чернівцях, Луцьку та у Львівській області.

Схема руху, за якою курсуватимуть автобуси №12:

вул. І. Величковського – вул. Т. Шевченка – вул. о. Омеляна Ковча – вул. Винниця – вул. Тунельна – вул. Варшавська – вул. Замарстинівська – вул. Гетьмана І. Мазепи – вул. І. Миколайчука – вул. В. Липинського -  (автовокзал «Північний») – вул. І. Миколайчука – вул. Гетьмана І. Мазепи – вул. Замарстинівська – вул. Варшавська – вул. Тунельна – вул. Винниця – вул. о. Омеляна Ковча – вул. Т. Шевченка – вул. І. Величковського.

У робочі дні на лінії курсуватиме 6 транспортних засобів з інтервалом 15 хвилин, та 5 – у вихідні з інтервалом 20 хвилини. Наразі перше відправлення з обох кінцевих зупинок у робочі дні буде о 6:30. А останні рейси - о 21:40. У вихідні дні перший рейс з вул. Величковського буде о 6.50, а останній – о 21.10. А з вул. Липинського – о 7.30 та о 21.20 відповідно.

«Розклад руху автобусів є тимчасовим і, за результатами роботи маршруту, ще буде коригуватися», - зазначили в управлінні транспорту ЛМР.

Далі поетапно у Львові запустять ще три автобусні маршрути - №30 (вул. Шевченка (Рясне 1)  - вул. Віденська (Новий Львів), №48 (вул. Любінська – Галицьке перехрестя) та №57 (вул. Польова – вул. Максимовича (онкоцентр), які в останні роки теж не курсують. Обслуговуватимуть їх перевізники ТОВ «Епітранс» та ТОВ «Транс-Сіті».   

Нагадаємо, нещодавно у Львові відновили курсування автобусного маршруту №45.