ЛКП «Львівавтодор» нагадує, за який багаж потрібно оплачувати в громадському транспорті

  • 30.05.2024, 16:39
  • 428
  • Пресслужба ЛМР
У ЛКП «Львівавтодор» нагадує пасажирам: за перевезення габаритного вантажу у громадському транспорті потрібно оплачувати. Вартість такого додаткового квитка при безготівковій оплаті складає 13 грн, а при оплаті готівкою у водія – 20 грн.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

«Оплачувати потрібно за перевезення речей, що мають розміри понад 60 см х 40 см х 20 см (одночасно за всіма вимірами). А також за предмети завдовжки понад 150 см та діаметром понад 10 см.

Водночас, велосипед  можна перевозити безоплатно, оскільки він належить до ручної поклажі. Це також стосується легкого персонального транспорту (самокат, моноколесо тощо), дитячого візка, санок та крісла колісного.

Щоб сплатити через валідатор за свою поїздку і багаж, на валідаторі потрібно натиснути кнопку «Додати квитки». Обрати «Багаж» та вказати кількість багажу, який перевозите (реєстрація вашої поїздки підтягується автоматично галочкою на екрані валідатора). Натисніть «Продовжити» і піднесіть носій оплати. Сплатити можна персоналізованою, загальною ЛеоКарт, банківською карткою/гаджетом з NFC. Дочекайтеся підтвердження валідації - зеленої галочки на валідаторі та одинарного звукового сигналу», - зазначили у ЛКП «Львівавтодор».

Вартість додаткового квитка за багаж при безготівковій оплаті - 13 грн. Через валідатор однією карткою чи гаджетом з NFC максимально можна сплатити за три додаткові квитки (незалежно чи це оплата багажу чи за пасажирів). Також можна оплатити за багаж готівкою у водія – 20 грн/квиток.

 “Зазначимо, контролери перевіряють не лише оплату проїзду, а й перевезення багажу. Будьте уважними та врахуйте це під час проїзду у міському громадському транспорті”, - наголосили у комунальному підприємстві.