З понеділка студенти з ЛеоКарт зможуть здійснювати безоплатну пересадку у міському транспорті Львова (відео)

  • 28.06.2024, 10:59
  • 1028
  • Пресслужба ЛМР
У Львові з понеділка, 1 липня, тестуватимуть безоплатну пересадку у міському громадському транспорті. Відповідне рішення сьогодні погодили на виконавчому комітеті Львівської міської ради. Спочатку функцію безкоштовної пересадки запустять для студентів, що мають ЛеоКарт, щоб на практиці зрозуміти, чи все коректно працює, і якщо виникнуть якісь недоліки - усунути їх. І вже після цього пересадку відкриють для власників усіх загальних ЛеоКарт.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

«Спочатку хочемо відтестувати функцію безкоштовної пересадки. Зараз маємо 18 тисяч студентів, що мають ЛеоКарт. Нам потрібні кілька днів, максимум - до кількох тижнів, щоб на практиці відтестувати, чи все коректно працює, і якщо виникнуть недоліки - усунути їх. І вже після цього запускаємо пересадку для власників усіх загальних карток ЛеоКарт. На сьогоднішній день таких пасажирів є 114 тисяч», - зазначив Олег Забарило.

Нагадаємо, здійснити пересадку на інший автобус, трамвай чи тролейбус без додаткової оплати можна буде впродовж 40 хвилин після першої валідації в першому транспорті. Посадовець зазначив, що це - середній час доїзду міських маршрутів з приєднаних громад до центру міста, або до пересадкового вузла.  

«Умовно, якщо вам з Брюхович потрібно доїхати до автовокзалу на вул. Стрийській, ви сідаєте в автобус № 8а, валідуєтесь у ньому і маєте 40 хвилин, щоб пересісти у № 3а. В автобусі № 3а ви заходите, валідуєтесь, і якщо ви зробили це за 40 хв - поїздка до Стрийської вам буде безкоштовною.

 40 хвилини - це усереднений час, необхідний, щоб дістатися з кожної кінцевої зупинки у громадах до іншої транспортної розв'язки, пересадкового вузла чи центральної частини міста», - пояснив Олег Забарило.

 Пересідати можна буде на трамваї, тролейбуси та автобуси будь-яких міських маршрутів. Кількість фізичних пересадок – необмежена. Головне встигнути пересісти та завалідуватися в іншому транспорті до 40 хвилин. Перевірити час реєстрації поїздки можна через валідатор у салоні транспортного засобу – у розділі «Інформація про квиток».

Важливо! Усі пересадкові поїздки потрібно обов’язково реєструвати в кожному транспортному засобі. Якщо при пересадці поїздку не завалідувати, то вона не вважатиметься пересадковою. Тоді це - окрема неоплачена поїздка, за яку пасажир може бути оштрафований.

Також потрібно стежити за балансом ЛеоКарт та мати кошти на рахунку для валідації у кожному транспортному засобі. Вночі система підсумує інформацію про всі поїздки у громадському транспорті за день і якщо пасажир встиг змінити громадський транспорт до 40 хвилин, то з рахунку спише як за одну поїздку - лише  6,5 гривень зі студентською ЛеоКарт та 13 гривень із загальною. Тож з міською транспортною карткою пасажир відчутно економитиме свої гроші. Водночас можливість безкоштовної пересадки з ЛеоКарт ще більше популяризуватиме безготівковий спосіб розрахунку.

 «Це новий етап, який ми запускаємо в електронному квитку. Люди отримають можливість економити свої кошти. А це в свою чергу дасть можливість збільшити популярність користування громадським транспортом. Запуск пересадки - це послідовна робота міста для того, щоб мінімізувати оплату за проїзд готівкою. Зараз готівкою розраховується 18% від усіх пасажирів громадського транспорту у місті. Пересадка дасть можливість мінімізувати готівку ще більше», - наголосив Олег Забарило.

Звертаємо увагу ще раз! Із наступного тижня пересадка діятиме лише для власників студентських ЛеоКарт. А про можливість пересадки для всіх власників карток – повідомимо додатково.

 У випадку, якщо пасажиру потрібно отримати детальну інформацію про здійснені поїздки, звернутися слід у Центр обслуговування пасажирів (м. Львів, вул. Горбачевського, 10), попередньо записавшись на прийом за номером гарячої лінії - 0800 303 007.

До слова, на сьогодні у громадському транспорті Львова 65% пасажирів валідують проїзд загальними та персоналізованими ЛеоКарт.

відео Андрія Андруха для Львівської міської ради