У львівських ЦНАП переселенці можуть отримати правову допомогу

  • 15.02.2023, 16:30
  • Пресслужба ЛМР
Департамент адміністративних послуг мерії Львова та громадська організація «Аналітико-адвокаційний центр «Львівський регуляторний хаб», що надає безоплатну правову допомогу у співпраці з Данською радою у справах біженців (DRC), підписали меморандум про співробітництво та взаємодію.

Відтак у ЦНАП будуть поширювати інформацію та довідкові матеріали з роз’ясненням найпоширеніших питань та проблем, з якими стикаються внутрішньо переміщені люди.

«Переконана, що завдяки плідній співпраці з департаментом адміністративних послуг Львівської міської ради, нам вдасться забезпечити саме таку допомогу – оперативно вирішувати запити тих, хто справді цього потребує», – каже Катерина Шуварська, виконавча директорка ГО «Аналітико-адвокаційний центр «Львівський регуляторний хаб».

Основним завданням, зазначають фахівці, є підвищення правової обізнаності вимушено переміщених людей, які постраждали в Україні, надаючи їм безоплатну правову допомогу – індивідуальні чи групові юридичні консультації.

Одним із актуальних питань зараз є отримання медичної допомоги. І ГО «Аналітико-адвокаційний центр «Львівський регуляторний хаб» надасть консультації щодо порядку надання медичного обслуговування для переселенців та допоможе з низкою питань, зокрема: постановкою на облік; одержанням первинної, а також медичної допомоги при невідкладних станах; вакцинацією, відповідно до календаря профілактичних щеплень.

Контакти ГО «Аналітико-адвокаційний центр «Львівський регуляторний хаб»: телефон: +38 097 791 90 13, електронна пошта: Irh.idp.consult@gmail.com.