У Гряді колишня сільрада всупереч генплану віддала в приватну власність понад 10 земельних ділянок

  • 12.06.2023, 17:32
  • 336
  • Пресслужба ЛМР
За інформацією департаменту містобудування ЛМР, у Гряді колишня сільрада віддала у приватну власність, всупереч містобудівній документації, понад десять земельних ділянок. Тобто, землі, де за генпланом мав бути ліс, рибні господарства чи виробництво, сільрада у свою останню каденцію активно віддавала під сільське господарство. Це під час моніторингу рішень Грядівської сільради виявило управління держконтролю за використанням та охороною земель департаменту містобудування.

Площа восьми виявлених ділянок – по 2 га, решта трохи менші – понад 1 га.

«Щонайменше на місці розташування двох ділянок розданої землі за генпланом сіл Гряда та Воля-Гомулецька передбачено територію для заліснення і в розрахунковому періоді - ліс. Попри це, у листопаді 2020 року Грядівська сільська рада, всупереч вимогам земельного законодавства, проголосувала за те, щоб віддати ці ділянки в приватні руки для ведення особистого селянського господарства.

Аналогічні порушення земельного законодавства і щодо решти ділянок – під час надання їхнє місце розташування та розроблена щодо них документація із землеустрою не відповідають містобудівній документації», - розповіли в управлінні держконтролю.

Про всі факти нецільового роздавання земельних ділянок повідомлено правоохоронні органи.