Зупинити незаконне будівництво у Брюховичах на вул. Курортний проїзд, 3: міська Інспекція держархбудконтролю звернулась у прокуратуру

  • 18.09.2023, 15:56
  • 646
  • Пресслужба ЛМР
Міська Інспекція держархбудконтролю звернулася у прокуратуру, щоби скасувати незаконно видані містобудівні умови й обмеження для ТзОВ «Еф-Лінг», у рекламних кампаніях більш відомого як ЖК «Свої». Мешканців Львівської громади застерігають від купівлі житла на вул. Курортний проїзд, 3 у Брюховичах.

Як повідомили у департаменті містобудування Львівської міськради, у липні 2020 року Брюховицька селищна рада видала містобудівні умови і обмеження на багатоквартирний будинок з комерційними приміщеннями на вул. Курортний проїзд, 3.

«Це ще один наслідок активної діяльності Брюховицької селищної ради, яка видала містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирного будинку на вул. Курортний проїзд, 3. Її не зупинило те, що цільове призначення земельної ділянки було винятково під рекреацію. А отже, жодного багатоквартирного житла тут бути не могло. Тим паче, будинку на 5 поверхів і 80 квартир», – розповіли у департаменті містобудування Львівської міської ради.

Як зазначили у міській ДАБК, проєктування будинку теж відбулося із порушенням.

«Оскільки зараз, на час воєнного стану, повноваження міської ДАБК частково призупинено, то тільки в такий спосіб – через звернення в правоохоронні органи – можна зупинити будівельні роботи. Принагідно закликаємо мешканців не поспішати з купівлею житла вул. Курортний проїзд, 3 у Брюховичах», – додали у департаменті містобудування Львівської міської ради.