Офіцери Львівської громади допомогли знайти 15 людей, які за різних обставин зникли з дому

  • 16.11.2023, 17:59
  • 386
  • Пресслужба ЛМР
З початку цього року офіцери Львівської громади допомогли знайти 15 людей, які за різних обставин зникли з дому. Серед них – семеро дітей різного віку. Про це повідомили в департаменті міської агломерації ЛМР.

«У більшості випадків діти не губилися, а свідомо йшли з дому через конфлікти та непорозуміння в родині. Натомість старші люди переважно губилися або ж свідомо могли десь загуляти і при цьому вимикали свої телефони, – поділилися спостереженнями офіцери громади у Львівській МТГ. - Так званих «мандрівників» зазвичай знаходили впродовж дня. Найшвидше знайшли підлітка з Рудного, який поїхав на громадському транспорті. Та вже через 40 хвилин його знайшли і повернули рідним. Найдовше шукали 80-річну бабусю із Гряди – дві доби. На щастя, ця історія закінчилася позитивно для літньої жінки та її рідних».

Фіксують у Львівській громаді й випадки домашнього насилля. Переважно йдеться про психологічне, коли жінці погрожують та чинять моральний тиск. Траплялися навіть випадки, коли жертву позбавили будь-яких коштів. Таких насильників затримують. Водночас офіцери громади надають жінкам правову допомогу, діляться контактами організацій, різних психологічних служб, тимчасових притулків, які покликані допомагати жертвам домашнього насилля. А також допомагають зі встановленням замаскованої спеціальної програми. З допомогою такого чат-бота жінка може викликати поліцейських лише через один клік, без з'єднання зі «102».

У департаменті міської агломерації кажуть, що зі свого боку забезпечують офіцерів громади спеціальною технікою, яка суттєво допомагає у виконанні їхніх обов'язків та сприяє більшій результативності. До прикладу, 10 сучасних ноутбуків, які отримали офіцери громади, пришвидшують пошуки зниклих людей, допомагають оперативніше знайти порушників. Невдовзі офіцери мають отримати партію багатофункціональної техніки.

Робота поліцейських офіцерів безпосередньо у громадах – спільний проєкт Львівської міської ради та Головного управління Нацполіції у Львівській області. Від міста його координує департамент міської агломерації ЛМР.

Нагадаємо, офіцери громади розпочали працювати у Львівській МТГ рік тому.